Travolta: Rat na Balkanu izazvale spoljne sile

Autor:

Glumac u intervjuu pričao o pripremi za snimanje filma o ratu u bivšoj Jugoslaviji.

18
A- A A+

Džon Travolta i Robert de Niro u filmu "The killing season" igraju veterane rata u bivšoj Jugoslaviji, Srbina i Amerikanca koji po završetku rata počinju opasnu igru mačke i miša u planinskim predelima Amerike.

"Za ovaj film sam se pripremao pažljivije nego za bilo koji drugi. Želeo sam da shvatim zašto je izbio rat, pa sam o sopstvenom trošku otputovao u Bosnu i Hrvatsku i razgovarao sa Srbima, Hrvatima i Bosancima kako bi mi svako od njih izneo svoje gledište. Shvatio sam da svi krive jedni druge za rat koji su, zapravo, izazvale spoljne sile i uticaji. Konačno sam shvatio celu priču, i po povratku kući osećao sam se prosvetljeno, ali dobio sam i želju da budem veoma objektivan i da se ne stavljam ni na čiju stranu. Hteo sam da budem nepolitičan i kažem - ovo su činjenice koje sam sakupio", rekao je on za "Hafington post".

"Imam drage prijatelje, Srbina i Bosanca, koji su mi zaista mnogo pomogli da shvatim verske, političke i etničke koncepte ovog predela. U brojnim dubokim razgovorima sa njima, počeo sam bolje da shvatam lik Emila. Dao sam im da čitaju scenario više puta, i nalazili smo delove koji su bili jasni, i delove koji su bili sporni. Mislim da su i moj, i Robertov lik, žrtve svojevrsnih okolnosti koje su dovele do toga da se ponašaju tako kako se ponašaju", rekao je Travolta.

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti