• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Sertić kandidat za ministra privrede

Izvor MONDO/Agencije

U Skupštinu Srbije stigao je predlog premijera Aleksandra Vučića da za novog ministra privrede bude izabran Željko Sertić.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je predložio Željka Sertića za novog ministra privrede zato što je Srbiji potreban neko ko će da radi mnogo, ko je vredan i posvećen i koga građani neće prepoznati kao marketing majstora.

Vučić je novinarima u Obrenovcu rekao i da će novi ministar privrede morati da se posveti rešavanju velikih problema, te stvaranju sistemskih rešenja za rast i napredak srpske privrede.

"Potreban nam je neko ko će da se suočava sa velikim problemima kao što su preduzeća u restrukturiranju i mnogi drugi, tako da je težak posao pred Sertićem", kazao je Vučić.

Sednica u najkraćem roku

U kabinetu predsednice parlamenta je rečeno da će sednica na kojoj će se raspravljati o izboru Sertića biti zakazana u najkraćem roku, najverovatnije početkom seledeće sedmice zbog potrebe da novi ministar privrede što pre stupi na dužnost.

 Željko Sertić najavio je danas da će, ako Parlament potvrdi njegov izbor, na tom mestu raditi u najboljem interesu srpske privrede i države.

"U ovom trenutku kao ključne aktivnosti vidim izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje, sprovođenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti Ministarstva i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava", navodi se u Sertićevoj pisanoj izjavi koja je dostavljena medijima.

Prema njegovim rečima, to je potrebno uraditi da bi "zdravo jezgro privrede i onaj deo koji se može postaviti na noge podigao efikasnost, upošljavao što veći broj ljudi i postao što
konkurentniji u utakmici na međunarodnom tržištu koja je čeka u toku i nakon procesa evropskih integracija".

Sertić je rekao da je zahvalan premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na "ukazanom poverenju da u ovom reformskom periodu" vodi jedno od ključnih ministarstava za ekonomiju Srbije.

"To je za mene velika čast i ogromna odgovornost. Ako parlament potvrdi izbor, i na novoj funkciji radiću kao i na mestu predsednika Privredne komore Srbije - u najboljem interesu srpske privrede i države", rekao je kandidat za ministra privrede i predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.

Sertić je trenutno predsednik Privredne komore Srbije, od marta 2013. godine.

Na tu poziciju izabran je jednoglasno na Skupstini PKS kao jedini kandidat, a predlozi da se nađe na tom mestu stigli iz vise od 30 regionalnih komora i udruzenja.

Osnovnu i srednju skolu završio je u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment, Univerzitet Union u Beogradu.

Od 2010. direktor je preduzeca "Konrad" (visokogradnja, zavrsni radovi u građevinarstvu, uređenje enterijera).

U periodu od 2006. do 2010. godine bio je direktor preduzeća "Foreks" iz Beograda (proizvodnja, unutrasnja trgovina i spoljnotrgovinski poslovi), od 2000-2006 izvrsni direktor firme "Magma".

Bio je suosnivač preduzeća "Gotrex" iz Beča, kao i "Gotra" iz Novog Sada.

Član je SNS. Govori engleski jezik. Član je borda direktora Evrokomore, a bio je proglasen i za najboljeg menadzera jugoistočne i srednje Evrope.

Rođen je u Sečnju 1967. godine.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

cira

Eto posla za pescanik da se vidi validnost diplome. Novi SNS strucnjak. Koliko omalovazavaju drzavne fakultete, jadna je ova nasa zemlja sa takvim strucnjacima

Kriva drina

@cira Union-MEGATREJND VLADA,KO ZAVRŠIO KO PROFA.SAD JE BOLJE ,UCITI U 35 do 6o.

Сима

Из текста извлачим следећи закључак:ако је 67 годиште а унион постоји од 2001-2002 значи да је почео да студира са 34 године,наравно под условом да је уписао као прва генерација и да је све дао у року што није тешко.Лепо је кад човек схвати да је образовање битно.

special image