Ako volite specifične ukuse azijske hrane, pre svega kineski sos za piletinu, ne morate da idete u njihove restorane. Evo jednog recepta koji će miris i ukus Azije doneti u vašu kuhinju.
Potrebno za četiri osobe: - 800 g pilećih krilaca - 6 kašika kečapa - 3 kašike balsamiko sirćeta - 3 kašike soja sosa - Po pola kašičice anisa, mlevenog sušenog čilija, semena komorača, karanfilčića, cimeta - 2 kašike meda - Čen belog luka - Nekoliko listića sveže majčine dušice - Po kašika suncokretovog i maslinovog ulja Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih. U nauljenu posudu za pečenje mesa stavite krilca. U činiji promešajte kečap, balsamiko sirće, soja sos, mlevene začine i med. Dodajte fino iseckan luk, listiće majčine dušice, so, biber i malo maslinovog ulja. Time prelijte krilca i pecite u rerni oko 30 minuta.