• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemci kupili Aerodrom Ljubljana, merkaju i "Teslu"

Izvor Tanjug

Nemačka kompanija Fraport ponudila je najbolje uslove za kupovinu Aerodroma Ljubljana, a zainteresovani su i za kupovinu Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, piše ljubljanski "Dnevnik".

Fraport je u zaključnim pregovorima za Aerodrom Ljubljana ponudio znatno više od konkurenata na tenderu iz Italije i Francuske, i nekoliko financijskih fondova koji su takođe bili zainteresovani, a cena po kojoj će ta vazdušna luka biti prodata službeno nije poznata, navodi slovenački list, a prenosi portal Seebiz.

Kako se dodaje, Fraport će po svemu sudeći iduće sedmice potpisati ugovor o preuzimanju ljubljanskog aerodroma sa Slovenskim državnim holdingom (SDH), agencijom vlade koja upravlja portfeljem državne imovine i privatizacijom.

Aerodrom Ljubljana jedna je od 15 kompanija koje je slovenačka vlada uključila u prvi krug privatizacije državne imovine, a "Dnevnik" navodi da s aerodromom u Sloveniji nemačka kompanija ima velike planove, posebno u oblasti teretnog saobraćaja, budući da ima velike planove u celom regionu, a najbliži aerodrom kojim upravlja i čiji je vlasnik nalazi se u Bugarskoj.

Fraport je zainteresovan i za kupovinu Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, i jedan je od najozbiljnijih konkurenata za njegovo preuzimanje, navodi ljubljanski dnevni list.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

N

Nadam se da beogradski aerodrom otkupe, mi ocigledno nismo sposobni da ga vodimo.

special image