mondo.rs

Plaćam svaki trik 200 dinara, dok ne dođe policija

Autor:

U susret takmičenju Winner of Belgrade brojni vozači rolera, BMX-a i skejta su na nekoliko lokacija u Beogradu pokazali svoje umeće, ali čuvari javnog reda i mira nisu baš imali mnogo "sluha" za njihove ekstremne sportove.

8
A- A A+

Plaćam svaki trik 200 dinara, dok ne dođe policija Foto: MONDO

Vozači rolera, BMX-a i skejta iz regiona okupirali su u petak popodne centar Beograda i svoje veštine i nove trikove demonstrirali su na vrlo opasnim mestima. Najpre su privukli pažnju prolaznika spuštajući se niz gelender na pokretnim stepenicama u podzemnom prolazu na početku Knez Mihailove. Stepenice su prilično strme i u prolazu je slabo svetlo, pa vam ona nije svejedno dok posmatrate.

Svaki vozač bio bi nagrađen aplauzom i povicima za dobro izveden potez, a od momka u zelenom šortsu koji je držao poveći svežanj novca dobio bi i nešto para.

"Ko uradi dobro trik mi ga fotkamo i dobija 200 dinara. To je sve", objašnjava nam mladić koji je držao fotoaparat u rukama.

Odjednom se naglo menja lokacija i svi se spuštaju do Zelenog venca. Tamo se kao po uigranom scenariju postavljaju uz stepenice koje vode na pijacu. Brzo na gelenderu počinju da se ređaju skejteri. Niko ne nosi štitnike, a praktično proklizavaju na beton jedan za drugim. "Maler" razbija crnokosi vozač bicikla. Osim drugih vozača i ljubitelja (i ljubiteljki) ekstremnih sportova, tu je i po neki klinac sa roditeljima, pijanac iz kraja, nekoliko Romčića i veterana u ekstrmnim sportovima koji su slučajno videli ovu zabavu i pridružili se.

Izvor: youtube

Onda u jednom momentu dolaze policajci. Njih četvorica. Nastaje komešanje i veći deo ekipe se sklanja. Shvataju da je zabava završena, a i ne žele da odgovaraju zbog narušavanja javnog reda i mira. Posle kraćeg previranja policajci legitimišu momka na bicikli. Objašnjavaju da su učesnici ovog uličnog skupa bili preglasni i da su ometali saobraća zalećući se sa ulice, na mestu predviđenom za početna stajališta autobusa.

Pridružuje im se i momak u zelenom šortsu i pokušava da objasni policajcima:

"Da li ste vi ikada igrali fudbal? Pa znate kako se obradujete kada date gol. E tako i mi!"

"Oni su sportisti, bolje brane našu zemlju nego ovi što se pucaju u venu" - pokušao je stariji gospodin da omekša policajce.

Vozači su se posle toga raštrkali, a najveći deo njih je otišao do skejt parka Ušće da nastavi druženje.

Bila je ovo samo uvodna ulična zabava pred novi Winner of Belgrade. Tu će u subotu biti  održano takmičenje za mlađe (-16 za skejt i BMX i -18 za rolere) i za starije kategorije u disciplinama roleri, BMX i skejt.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.