Mnoge "roštiljdžije" se busaju u grudi da su majstori svog zanata, ali samo Goran Milošević ima i zvaničnu potvrdu da je njegov roštilj najbolji.
Na takmičenju majstora roštilja koje je održano danas u okviru leskovačke "Roštiljijade", prvo mesto osvojio je Goran Milošević koji je predstavljao restoran "Braća Đokić" iz Leskovca. Milošević je pored prvog mesta u ukupnom plasmanu bio najbolji i u pravljenju ćevapa i jela po porudžbini. "Za ovo takmičenje sam spremio najviše inovacija. To su dimljeni batak i dimljeni file. To meso prvo ide u pušnicu pa zatim na roštilj", objašnjava Milošević koji već 20 godina radi u restoranima u Sofiji i na planini Borovec u Bugarskoj.
Prvo mesto u kategoriji pravljenja klasičnih pljeskavica osvojio je Saša Stanković koji je predstavljao restoran "Banković" iz Sofije.
"Napravio sam mešanu skaru. Ona sadrži belu vešalicu, pletenicu, medaljone sa kajmakom, uštipke, konjsku kobasicu, pljeskavicu, teleći sudzuk i ćevape", nabraja Stanković.
Na takmičenju majstora roštilja učestvovalo je sedam takmičara iz Bugarske i Srbije. Takmičari koji su pripremali pljeskavice, ćevape i jela po porudžbini ocenjivao je tročlani žiri iz Srbije i Hrvatske.
"Ono što sam imao priliku da vidim jeste da ima inovacija, a ima i klasike, mislim na ćevap i pljeskavicu jer je to osnovni deo za ocenjivanje. Ima dobrih inovacija, vidim tu punjeni file sa paprikom i punjene kobasice", kaže predsednik žirija Vitomir Nikolić.
Takmičenje majstora roštilja u okviru "Roštiljijade" održava se već 25 godina, a ova gurmanska manifestacija u Leskovcu počela je u ponedeljak i trajaće do nedelje 31. avgusta.