• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komisija procenjuje budući monopol Lafarža

Izvor Tanjug

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je danas da je nastavila postupak, koji je pokrenut na osnovu prijave koncentracije društva Holcim iz Švajcarske i francuskog Lafarža.

U predstojećem postupku Komisija će ispitati da li nameravana koncentracija kapitala ispunjava uslove dozvoljenosti, prema Zakonu o zaštiti konkurencije.

Komisija navodi da su oba učesnika prijavljene koncentracije prisutna u Srbiji preko svojih kontrolisanih društava.

Holcim je vlasnik četiri, a Lafarž dva zavisna društva, koja su registrovana i aktivna u Srbiji. Navedena društva su na našem tržištu prisutna u nekoliko različitih aktivnosti -proizvodnja sivog cementa, proizvodnja agregata - šljunka, drobljenog kamena i pesaka i proizvodnji betona.

U odnosu na tu činjenicu i proizvodni profil povezanih društava sa učesnicima koncentracije, Komisija će analizirati trenutno stanje, kao i ono koje bi nastupilo nakon realizovanja koncentracije, na tržištima koja će biti definisana kao relevantna.

Komisija će definisati oblast preklapanja poslovnih aktivnosti učesnika koncentracije i izvršiti proveru navoda sadržanih u prijavi, a u vezi procenjenih tržišnih udela koje na svakom od tržišta relevantnih za ovaj postupak, imaju kako učesnici koncentracije, kao i njihovi najznačajniji konkurenti, u svakom segmentu poslovanja.

U zakonom propisanom roku Komisija će okončati predmetni upravni postupak, doneti odgovarajuću odluku na osnovu svih utvrđenih i relevantnih činjenica i o tome u skladu sa prethodnom praksom obavestiti javnost, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Komisije.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image