• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici se spremaju da kupe FAM i pekaru

Izvor Tanjug

Samostalni sindikati Fabrici maziva (FAM) i Pekarskoj industriji "Branko Perišić" se organizuju da bi kao konzorcijum učestvovali u privatizaciji svojih preduzeća koja se već godinama "restrukturišu".

Predsednik Samostalnog sindikata u Kruševcu Milenko Mihajlović rekao je agenciji Beta da su odbori sindikata u tim kruševačkim preduzećima u skladu sa Zakonom o privatizaciji, pokrenuli inicijativu o formiranju radničkih konzorcijuma, koju je podržao lokalni Socijalno-ekonomski savet.

"FAM i 'Branko Perišić' su živa, proizvodna preduzeća, koja bez dinara državnih subvencija funkcionišu nakon raskida privatizacije, imaju redovna primanja, solidnu proizvodnju i nedopustivo bi bilo da u budućoj privatizaciji dobiju loše vlasnike, kao što se već jednom desilo, te budu izbrisana sa privredne mape", rekao je on.

U pekari "Branko Perišić" je, kako je kazao predsednik Samostalnog sindikata, anketa pokazala da je oko 200 od ukupno 230 radnika zainteresovano za konzorcijum, a u Fabrici maziva anketa je u toku.

Milenković je podsetio da Kruševac ima pozitivno iskustvo sa radničkim konzorcijumima, a onaj koji je kupio "Jugoprevoz" imao je 535 članova i bio najbrojniji u Srbiji.

Agencija za privatizaciju započela je taj postupak u osam kruševačkih preduzeća u restrukturiranju, koja zapošljavaju ukupno oko 3.700 radnika, odnosno, prema Milenkovićevim navodima, najveći deo realnog sektora koji u tom gradu broji svega oko 4.500 ljudi.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image