NIje samo preliveno pivom, već se pile i peče sa sve konzervom! Evo kako.
Potrebno: - Pile od kilogram i po, dva - Šolja maslinovog ulja - Limenka piva - Glavica belog luka - Sveža ljuta paprika - Kupovni sos za roštilj - Kašičica korijandera - Kašičica aleve paprike (ljute ili ne) - Kašika semena komorača - Kašičica kumina (može kim kao zamena) - Kašičica morske soli - Kašičica mlevenog crnog bibera - Kašika smeđeg šećera Priprema: Pile izvadite iz frižidera, da bude na soboj temperaturi pre pečenja. Rernu zagrejte na 200 stepeni Celzijusovih. Začine (sve osim korijandera) izmrvite u tučku, do praha. Pile namažite maslinovm uljem, istrljate začinima i zalijte pivom - oko dve trećine konzerve. Ostatak možete da popijete. Pile navucite na praznu konzervu, kao da sedi i postavite u pleh. Pecite oko sat vremena, a zatim ga izvadite iz rerne, pomoću četkice za kuvanje premažite sosom za roštilj, a zatim vratite u rernu da se peče još oko 10 minuta. Da biste proverili da li je meso pečeno, ubodite oštrim nožem najdeblji deo butine - ako je meko i sočno, meso je pečeno. Pre služenja, pile skinite sa konzerve, iseckajte na porcije i pospite, svako parče, iseckanim belim lukom, ljutom paprikom i korijanderom. Pile treba da bude lepljivo i sočno, a služi se uz pivo, naravno.