Metalac u ABA ligi!

Autor:

Radnički je istupio, ali će njegovo mesto na Jadranu zauzeti drugi srpski klub!

17
A- A A+

Metalac u ABA ligi! Foto: MONDO/P. Stojanović
Bord ABA lige je odlučio da "wild kartu" za učešće u takmičarskoj sezoni 2014/15 dodeli Košarkaškom klubu Metalac, saopšteno je u petak uveče!

Rukovodstvo regionalnog takmičenja i Metalac će u narednim danima obaviti razgovore da bi bili ispunjeni svi uslovi za učešće Valjevaca u takmičarskoj 2014/15. Ugovor dve strane morao bi da bude potpisan najkasnije do 10. septembra.

Ukoliko KK Metalac ispuni sve neophodne uslove, zauzeće mesto Radničkog, koji je nakon nekoliko pokušaja konsolidacije, sa žaljenjem i formalno obavestio Bord ABA lige da neće moći da učestvuje u takmičenju.

"Wild karta", koju KK Radnički nije iskoristio, stavljena je na slobodno raspolaganje Bordu ABA lige, koji je prilikom njene nove raspodele kao prioritet razmatrao klub iz Srbije.

Vodeći računa o zaštiti regularnosti i interesa takmičenja, Bord ABA lige je "wild kartu" dodelio KK Metalac i zahvalio se svim klubovima koji su pokazali želju da postanu članovi ABA lige.

Tako je otklonjena i poslednja dilema oko imena poslednjeg učesnika Jadranske lige sledeće sezone. Srpski klub je zamenjen srpskim klubom, iako je dugo bilo nagoveštavano da bi odustajanje Kragujevčana mogao da iskoristi slovenački Helios.

Povezano

Sve vesti