• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradska filharmonija na turneji po Americi!

Izvor mondo.rs

Prva turneja u SAD-u počinje u oktobru ove godine.

Prva turneja u istoriji Beogradske filharmonije u SAD-u zakazana je za oktobar 2014. godine. Pod dirigentskom palicom šefa-dirigenta, Muhaja Tanga, orkestar će najpre nastupiti u Simfonijskom centru u Čikagu, 6. oktobra, dan kasnije, 7. oktobra, u Severans Holu u Klivlendu, zatim 8. oktobra u Muzičkom centru Stratmor u blizini Vašingtona, dok je veliko finale zakazano za 9. oktobar, u njujorškom Karnegi Holu.

Filharmonija na turneju kreće sa dva programa, izvodeći repertoar od Hačaturjana do Čajkovskog i Sibelijusa. Na prvom i poslednjem koncertu, u Čikagu i Njujorku, na programu su i odlomci iz Verdijevih opera "Rigoleto" i "Magbet", a kao solista će nastupiti srpski bariton Željko Lučić, senzacija opere Metropoliten. U Klivlendu i Vašingtonu Filharmonija će izvesti i balet Stevana Hristića, osnivača i prvog šefa-dirigenta orkestra.

"Za mene je čast i stvar prestiža što ću nastupati sa Beogradskom filharmonijom! Ova turneja je veoma važna zato što spada u domen nacionalnog pitanja i utiče na podizanje kredibiliteta naše zemlje. Neizmerno sam srećan što ću u SAD-u nastupati sa našim najboljim orkestrom", ponosan je bariton Željko Lučić.

Beogradska filharmonija je dugo snevala "američki san". Prešla je naporan put do njegovog ostvarenja, do čije pune realizacije je deli samo nekoliko nedelja. Predstavljanje umetničkog potencijala orkestra u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta otvara vrata novih uspeha u budućnosti. Filharmoničari vredno rade na muzičkim pripremama, u susret novoj koncertnoj sezoni i prvim koncertima na Kolarcu koji su posvećeni američkoj turneji.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE