Crvena zvezda i Rijeka uskoro u Banjaluci

Autor:

Posle gostovanja Spartaku u Moskvi, poznato je i gde će crveno-beli gostovati tokom naredne pauze za utakmice kvalifikacija za EURO 2016.

16
A- A A+

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće prijateljsku utakmicu sa Borcem u Banjaluci tokom oktobarske pauze u nacionalnim šampionatima.

Dolazak šampiona Srbije u najveći grad Srpske već je potvrđen, a u narednih nekoliko dana znaće se i tačan termin odigravanja utakmice, piše "EuroBlic".

"Zvezdan Terzić je pismeno potvrdio da će Crvena zvezda biti gost Borca i Banjaluke početkom oktobra. U narednih nekoliko dana dva kluba će utanačiti termin odigravanja ovog meča, ali sigurno je da će to biti u prvoj polovini oktobra. Crvena zvezda je ovu prvenstvenu pauzu iskoristila da bi gostovala kod Spartaka u Moskvi, a narednu pauzu će doći u Banjaluku da odigra utakmicu sa Borcem", rekao je predsednik Borca Draško ilić.

Delegacija banjalučkog kluba u proteklih nekoliko dana boravila je u Beogradu i Zagrebu gde su bili gosti nacionalnih fudbalskih saveza Srbije i Hrvatske, a predsednik Borca najavio je i mogućnost odigravanja prijateljske utakmice sa Rijekom.

"Želimo da u narednom periodu u Banjaluku dovedemo jake rivale iz okruženja. Crvena zvezda će doći u naš grad u oktobru, a u toku su i razgovori sa Rijekom. I na Kantridi su pokazali veliko razumevanje i rekli su da će biti gosti našeg kluba. Želimo da u Banjaluku vratimo velike utakmice, jer Borac to zaslužuje. Hoćemo da i na ovaj način reprezentujemo naš grad i Republiku Srpsku", rekao je Ilić.

Čelnici Borca u Beogradu su se sastali sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, a u Zagrebu su bili gosti predsednika HNS Davora Šukera.

"Fudbal je bio neazaobilazna tema razgovora, a u Zagreb smo otišli na poziv upravo predsednika HNS Davora Šukera. Imali smo priliku i da razgovaramo i sa prvim čovekom Dinama Zdravkom Mamićem. Želeli smo da se upoznamo sa načinom na koji Dinamo vrši skauting i prodaje svoje igrače. Mi, sa druge strane, za naše fudbalere dobijamo mizerne ponude i želimo nešto da promenimo u tom smeru", rekao je Ilić.

Sve vesti