• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Weekend Media Festival - kako da svet dođe kod nas

Izvor mondo.rs

Weekend Media Festival sedmi put ove godine okuplja ljude iz regiona koji se bave komunikacijama, ali i iz drugih poslovnih sektora. U Rovinju će se na 50 predavanja i panela od 18. do 21. septembra raspravljati o širokom spektru tema.

Direktor festivala Tomo Ricov ističe kako je razloga za dolazak u Rovinj svake godine sve više.

"Na Weekendu se predaje, raspravlja, predstavlja, zabavlja, komunicira na sve moguće načine. Weekend je sve više ne samo okupljalište svih koji nešto znače u industriji komunikacije, nego i mesto na kome na radionicama mogu da se steknu konkretna znanja i u ležernoj atmosferi sklope novi poslovi".

Program je ove godine bogatiji nego ikada i odvija se u čak pet dvorana.

"Jasno je da niko ne može da prati svako predavanje i svaki panel, niti da učestvuje u svakoj radionici. Bogatom ponudom sadržaja želimo da omogućimo posetiocima da sami oblikuju svoj Weekend i da iz Rovinja ponesu svoj lični doživljaj i znanja koja su njima potrebna", kaže direktor programa festivala Nikola Vrdoljak.

Poslednjih nekoliko godina Weekend otvara prostor i za poslovne teme koje nisu usko vezane za industriju komunikacija. Najveći deo programa ipak je i dalje posvećen komunikacijama. Sve koji se bave odnosima s javnošću sigurno će zaintrigirati provokativno predavanje prof. dr Dejana Verčiča sa Fakulteta društvenih nauka iz Ljubljane.

"Na predavanju 'Smrt odnosa s javnošću' saznaćete kako medijatizacija svega oko nas – pa i nas samih – menja pravila igre i kakva postaje uloga profesionalnih komunikatora u svijetu radikalne transparentnosti", najavljuje Verčič.

Ivan Stanković iz beogradske agencije Communis ove godine na Weekendu ima posebno izazovan zadatak.

"Na 'hard talku' sa Željkom Mitrovićem, medijskim mogulom regiona i vlasnikom TV Pink, koji se prvi puta pojavljuje na javnom nastupu ovakve vrste, pokušaću da saznam zašto se upravo sada odlučio na to. Kako je završila priča s Hrvatskom oko njegove jahte i da li se oseća krivim zbog velikog uticaja koji Pink ima na kreiranje i širenje turbo folka?", pitanja su kojima će Stanković rešetati Mitrovića.

Više od 4.000 učesnika

Na 7. Weekendu Media Festivali očekuje se oko 4.000 učesnika, među kojima više od 500 akreditiranih novinara (uključujući i MONDO!), preko 130 predavača, panelista i voditelja radionica, kao i više od 300 studenata iz celog regiona.

 Suosnivač Studija Moderne Branimir Brkljač takođe je redovni gost Rovinja trećeg vikenda septembra.

"Na Weekend Media Festivalu na jednom mestu možete iz prve ruke da čujete koji su najnoviji trendovi u svetu i istovremeno da se upoznate s uspešnim primerima i iskustvima iz regiona. Program i ove godine potvrđuje da je i ovogodišnji Weekend nezaobilazni događaj za sve relevantne igrače iz medijsko-marketinške industrije regiona", pojašnjava Brkljač svoje razloge za vernost Weekendu.

Ugledni američki TV producent i dobitnik Emija Pit Radović proteklih godina je upravo na Weekendu predstavljao i svoje nove projekte.

Imao sam prilike da putujem širom sveta i prisustvujem na nekim od najvećih i najlepših događaja na planeti. Mogu iskreno da kažem da je Weekend Media Festival najsvežije događanje sa najviše zabave na kome sam ikada prisustvovao", kaže Radović.

Za zabavu su ove godine zaduženi DJ-evi JAMirko i K'Pow na slovenskoj žurci u petak, odnosno Psihomodo Pop i novosadske The Frajle u subotu.

"O Weekend Media Festivalu smo čule samo pohvale tako da je divno što ćemo ove godine biti deo njega. Radujemo se koncertu i druženju, a učesnicima definitivno obećavamo dobru zabavu. Naravno, uz njihovo obećanje da će pevati sa nama", poručuju The Frajle uoči nastupa u Rovinju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE