• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovički: Ne plašite se zakona o platama

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da niko ne treba da se plaši zakona o platnim razredima i da taj zakon mora da bude donet do kraja godine.

Ministarka je kazala da sada treba uporediti plate, i da je bitno da postane poznato i jasno ko koliko zarađuje, a onda promisliti koji je odnos zarada pošten.

"Poenta je samo da neko ne može da kaže plata mi je ovolika, a da u stvari ima i neku simulaciju i dodatak i još je u nekoj komisiji... Prvo da to bude jasno, a onda da možemo da uporedimo i da vidimo šta je fer, šta je potrebno državi, koga država treba više da
stimuliše, a koga možda ne može ovoliko da stimuliše", kazala je Udovički.



Ministarka je kazala da je sada najbitnije da "zacrtamo put kako da postignemo te fer plate u skladu sa onim što budžet može da izdrži, a to će biti jedan proces od više godina".

Udovički je dodala da nije nacrt samog zakona ključan, već da je "ključan proces pregovora i dogovora".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ing.

ok, recimo da je to dobra ideja, ali kako mislite to da ostvarite? kako planirate da napravite postenu raspodelu ako se uzme u obzir da neke firme imaju ogromne gubitke a neke prave ozbiljnu zaradu? takodje i pozicije na kojima rade ljudi sa istom strucnom spremom cesto nemaju jednaku tezinu (ne nose istu odgovornost). sta su uopste ti platni razredi??

zakori

"Niko se ne treba da se plasi zakona i on MORA da bude donet..." Samo me jedna stvar zanima: ko je to rekao da mora da bude donet? Da nisu tvoje gazde iz MMF-a? Mi smo banana republika i oni na to racunaju i to se iz ovoga teksta besprekorno vidi!!!

special image