• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eksperti Kineske razvojne banke uskoro u Beogradu

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić okončao posetu Kini i najavio je da će u naredne dve sedmice u Beograd doputovati radna grupa Nacionalne banke za razvoj Kine.

"U razgovoru sa Kineskom razvojnom bankom došli smo do toga da njihovi stručnjaci dođu u Srbiju i naprave ono što je Er Srbija uspela da napravi 'u vazduhu' - da poveže luke na Dunavu, da bismo mogli da izvozimo i za zapadnu Evropu, da napravimo neku ekonomsku slobodnu zonu", rekao je Vučić u Kini, gde je danas okončao dvodnevnu posetu i sa premijerom te zemlje Lijem Kečangom dogovorio održavanje samita 16 šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu, kao i posetu kineskog premijera u decembru.

Premijer kaže da je potrebno da se uradi kompletna infrastruktura da bi roba mogla da se odvozi u Konstancu, ali i na zapad Evrope, kao i da se to poveže sa prugom i drumskim saobraćajem.

Kinezima ponuđene firme u restrukturisanju

Vučić je naveo da među kineskim kompanijama postoji interesovanje za kupovinu firmi u restrukturisanju u Srbiji i da su im ponuđene i one koje se nalaze na spisku od 502 kompanije u procesu privatizacije. "Mi smo ponudili pet naših građevinskih kompanija, koje su, uglavnom, u restrukturisanju, ali i društvenih kompanija koje se nalaze na spisku ove 502 kompanije, koje su u procesu privatizacije", dodao je Vučić.

 Predsednik srpske vlade je ponovio da je Srbija, zahvaljujući konferenciji u Kini, postala značajna zemlja na svetskoj mapi, jer se o njoj govori u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i to sa ozbiljnim uvažavanjem.

"Mislim da smo stekli ozbiljne prijatelje, koji sad Srbiju gledaju drugačije, ocenio je Vućić drugog dana svoje posete Kini.

"Premijer Li Kećijang je sinoć na zvaničnoj večeri insistirao da mu budem sa desne strane, prvi do njega što govori o ugledu Srbije", rekao je on, uz napomenu da bi to trebalo iskoristiti u interesu srpskog naroda.

On je ukazao kako je Ministarstvo inostranih poslova Kine brzo reagovalo i već danas pozvalo ljude iz Ambasade Srbije u Pekingu da im se sutra jave za organizaciju Samita Kine i 16 premijera i dolazak Li Kećijanga u Beograd u decembru.

 Vučić je izrazio nadu da će Beograd biti uspešan domaćin Samita.

"Verujem da možemo biti i bolji i da više završimo i za Srbiju i druge zemlje regiona, nego prošli domaćini Varšava i Bukurešt", dodao je on.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

najavio

Najavio, sta bi drugo.Ponudio da kupe, ali Brus Li najavio da ?e da razmisli o najavi.

special image