Potrebno:

- Pola litre mleka
- Pola manjeg pakovanja svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje
- Kašičica soli
- Kilogram brašna
- 250 grama putera

Priprema:

Kvasac rastopiti u malo mlakog mleka, dodati šećer i ostaviti da "kisne", da testo počne da se diže. U dubljoj posudu staviti brašno, jaje, mleko, kvasac i umesiti testo i ostaviti na toplom da nadođe.

Oklagijom razviti testo na stolu, na pola centimetra, premazati umućenim puterom, uviti testo u rolat i seći komade širine tri do četiri centimetra. Ređati u podmazanu okruglu tepsiju i bogato posuti susamom.

Ostaviti da testo opet malo nadođe.

Peći u zagrejanj rerni, na 200 stepeni Celzijusovih, dok pogača ne poreumeni.

Služi se topla, uz sir, kajmak, kao predjelo, ali i kada se ohladi odlična je užina uz neku svežu salatu.