• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaćinstva u Srbiji imaju 55.280 dinara mesečno

Izvor Beta

Domaćinstva u Srbiju su u drugom kvartalu ove godine u proseku mesečno raspolagala sa prihodom od 55.280 dinara, od čega je 95,7 odsto bilo u novcu, a 4,3 odsto u naturi, objavio je danas Republicki zavod za statistiku.

 Domaćinstva u Srbiji imaju 55.280 dinara mesečno Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Ilustracija
Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Kako se navodi u saopstenju, najveći udeo u raspoloživim sredstvima imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa - sa 46,7 odsto, zatim slede penzije sa učešćem od 34,4 odsto, naturalna potrošnja sa 4,3 odsto i prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova sa 3,8 odsto.

Prema Zavodu, izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava u Srbiji u drugom kvartalu su iznosili 50.827 dinara, od čega je najveći udeo izdataka za hranu i bezalkoholna pića - 39,4 odsto i za stanovanje, vodu, struju, gas i ostala goriva - 15,7 odsto.

Slede izdaci za transport sa učešćem od 8,7 odsto, ostali lični predmeti i ostale usluge sa 5,6 odsto, odeću i obuću - 4,9 odsto, komunikacije - 4,9 odsto, alkoholna pića i duvan - 4,5 odsto i opremu za stan i tekuće održavanje, sa učešćem od 4,5 odsto u izdacima za ličnu potrošnju domaćinstava u drugom kvartalu ove godine.

Kako se navodi, od ukupnog broja domaćinstava predviđenih za anketiranje o potrošnji domaćinstava u drugom kvartalu 2014. anketirano je 1.495 domaćinstava, odnosno 68 procenata.

Tom anketom prikupljaju se podaci o prihodima, rashodima i potrošnji domaćinstava, odnosno podaci o osnovnim elementima lične potrošnje.

Pored toga, anketom se prikupljaju i podaci o nekim važnijim pokazateljima životnog standarda (uslovi stanovanja, snabdevenost trajnim potrošnim dobrima i drugo), kao i osnovni podaci o demografskim, ekonomskim i sociološkim karakteristikama
domaćinstava.

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

jocakkppfc

Jedni jedu meso,drugi kupus-u proseku sarma.

ehem

To u proseku jeste tacno jer u domacinstvu zive roditelji,baba,deda i deca,od toga deda i baba imaju sigurna primanja i ako je bar jedan od roditelja zaposlen stvarno moze da se nazida tih 55 hiljada..a stvar je u tome sto stotine hiljada zivi i sa 20 ili 30 hiljada mesecno

Rodja

Mi na jugu imamo ***** toliko...

special image