Velika čast: Sakramento povukao Peđin broj!

Autor:

Više niko neće moći da nosi "16" u Kingsima. Broj Peđe Stojakovića biće podignut pod svodove "Sleep Train Arene" kao znak zahvalnosti kluba za sve što je Srbin uradio tokom osam sezona u Sakramentu.

Velika počast za Predraga Stojakovića.

Sakramento Kingsi objavili su da će na ceremoniji 16. decembra ove godine, kada budu dočekali Oklahoma Siti Tander u svojoj "Sleep Traing Areni", povući iz upotrebe dres sa brojem "16" u znak zahvalnosti za sve što je naš košarkaškaš uradio za tu franšizu tokom osam zajedničkih sezona.

Stojaković je u Sakramento stigao 1996, kao 14. pik na draftu i ubrzo je postao jedan od najvažnijih igrača u slavnom timu sa Divcem, Veberom, Dagom Kristijem, Turkogluom, Majkom Bibijem...

"Peđa Stojaković je imao ključnu ulogu u postavljanju Sakramenta na globalnu košarkašku mapu. Kao jedan od odabranih srpskih košarkaša u NBA, pomogao je da se utaba put igračima iz celog sveta. Povlačenje njegovog dresa biće poseban trenutak za sve naše navijače, kao i veliki podsetnik na uspeh koji smo zajedno izgradili", rekao je vlasnik Kingsa Vivek Ranadiv.

Stojaković je najuspešniji trojkaš franšize, kao i najbolji izvođač slobodnih bacanja, a drugi je najbolji strelac u istoriji Sakramento Kingsa sa 9,498 poena.

"Vreme koje sam proveo igrajući za Sakramento bile su najbolje godine moje karijere, a iskreno i među najboljima u životu. Veoma sam ponosan na ono što smo uspeli da uradimo", rekao je Stojaković.

Predrag Stojaković je košarkom počeo da se bavi sa 14 godina u Crvenoj zvezdi, za koju je nastupao od 1992. do 1994, kada je prešao u PAOK. Iz Grčke je otišao u Sakramento, a onda je od 2006. do 2011. nastupao za Indijanu, Nju Orleans, Toronto i Dalas, sa kojim je u svojoj poslednjoj sezoni osvoji šampionsku titulu.

Tokom NBA karijere tri puta je učestvovao u Ol-star utakmici, a dva puta je pobeđivao u šutiranju trojki. U nekoliko kategorija Stojaković se nalazi među 10 najboljih šutera u istoriji NBA lige.

Pre njega, Vlade Divac je takođe dobio čast da Sakramento povuče dres koji je nosio, sa brojem 21. Bilo je to u aprilu 2009.

Povezano

Sve vesti