• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je daleko od bankrota, tvrdi premijer

Izvor Tanjug

Aleksandar Vučić izjavio je da će reformske mere, koje će predstaviti večeras, biti teške ali racionalne, da će najsiromašniji građani biti zaštićeni i poručio da je Srbija "hiljadama milja daleko od bankrota".

premijer Srbije Aleksandar Vučić je novinarima u Subotici rekao da Srbija ima plan kojim će završiti reforme, koje je dobrim delom izneo i u svom ekspozeu, ističući da će 2016. godine rast privrede biti dupliran u odnosu na projekcije međunarodnih finansijskih institucija od 1,35 odsto godišnje.

Na insistiranje novinara da konretno kaže koliko će biti smanjene plate u javnom sektoru i penzije, Vučić nije hteo da iznosi konkretne detelje ali je poručio da će najugroženiji radnici i penzioneri biti zaštićeni.

Vučić je naglasio da plate neće biti smanjene u privatnom već u javnom sektoru, gde je republički prosek, kako je naveo, 56.000 mesečno.

On je naveo da je realna prosečna plata u Srbiji 50.000 dinara jer radnici određeni deo primaju na ruke.

Vučić je naveo da reforme neće biti lake i da ne treba stvarati paniku, već da je panika trebalo da bude onda kada smo trošili više nego što smo zarađivali.

Premijer je naveo da je Srbija hiljadama milja daleko od bankrota, bez obzira što je prethodna vlast zadužila zemlju do krajnjih granica (više od 70 odsto bruto nacionalnog proizvoda).

"Srbija sada može da se zaduži neuporedivo lakše i brže nego pre dve ili tri godine jer vodi produktivnu politiku koju poštuju međunarodne institucije", rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će danas javnosti predstaviti set reformskih mera koje neće biti nimalo lake, ali će biti velika stvar za Srbiju i njenu budućnost.

"Te reforme neće biti nimalo lake. Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog pošto znam da radimo veliku stvar za našu zemlju i budućnost naše dece, jer smo konačno skupili hrabrost da radimo, ne ono što će nekome da se dopadne, već ono što će biti dobro za zemlju", rekao je sinoć Vučić na proslavi petogodišnjice Francusko-srpske privredne komore.

 On je naveo da je Vlada za sada uradila mnogo od onoga što je najavljeno, ističući da su usvojeni zakoni o radu, privatizaciji, stečaju, ali da predstoji ozbiljniji talas reformi.

"Siguran sam da će Srbija biti uspešna, moderna i pristojna evropska zemlja za nekoliko godina kojom će se ponositi građani Srbije", rekao je Vučić.

Komentari 29

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Daleko je sunce

A bankrot je tu. Samo umrlim je dobro u ovoj obecanoj zemlji.

keka pfc

Čekaćemo aco ako treba i 10 godina u bedi da bi posle živeli bolje

rade

Od kad se kod nas bilo šta meri u miljama?!

special image