• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić otvorio italijansku fabriku u Subotici

Izvor Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Suboticu fabriku "Gordon", koja posluje u okviru grupacije "Kalcedonia".

Premijer je tom prilikom poručio da će Srbija toj italijanskoj kompaniji ponuditi najbolje uslove u regionu, a predsedniku uprave Sandru Veronezeu da umesto najavljenih 2.000, razmisli o zapošljavanju 3.000 radnika.

Italijanska grupa već ima fabriku u Somboru koja zapošljava 2.000 ljudi, a najavljeno je da će uskoro biti otvorene dve nove fabrike u Rumi i Apatinu, tako da će posao naći još 2.000 radnika.

"Nigde nećete naći bolje ljude, radnike, energiju i marljivost, tako da razmišljate da povećate taj broj i na 3.000 radnika", rekao je Vučić.

Premijer je napomenuo i da kompanije iz Srbije mogu da izvoze u Evropsku uniju, Rusku Federaciju, Kazahstan, Tursku, Belorusiju...i da će tako biti i ubuduće.

Premijer je poručio da je za otvaranje nove investicije zaslužan grad Subotica, ali i Vlada Srbije, a da od mladih koji će se tu zaposliti očekuje da budu vredni, marljivi i pošteni.

"Siguran sam da Srbija za dve godine, uz reforme koje ćemo sprovesti, može da bude mnogo bolje mesto za život i da pobedi konkurenciju u svakom smislu", rekao je Vučić.

Otvaranju fabrike prisustvovao je ambasador Italije u Srbiji Djuzepe Manco i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i predstavnici lokalne samouprave.

Memorandum o razumevanju sa italijanskim investitorom "Kalcedonia", koji se bavi proizvodnjom dečijih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša robnih marki "Calzedonia", "Intimišimi", "Falconeri" i "Tezenis" potpisan je novembra 2011. godine.

Kalcedonia je zatim osnovala ćerku kompaniju "Gordon" d.o.o. koja je novembra 2013. godine započela proizvodnju ženskih majica "Intimišimi", u novoizgrađenom proizvodnom objektu površine oko 12.000 kvadratnih metara na lokaciji Industrijske zone "Mali Bajmok".

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milos

E svasta, pa 2000 radnih mesta je odlocno, pa makar plata bila i minimalac od 25 000, moja majka svaki dan ustane u 4 sata i radi 9 sati non stop na nogama u vrticu kao sef kuhinje i ima 30 000 platu, jos je to drustvena firma. Da ste bar zavrsili skolu pa da se busate, razumeo bih, ali samo se neradnici bune kojima je najlakse da sede, kukaju i uzivaju u muci roditelja. Naravno nisu svi takvi ima i onih sa skolom koji nemaju posla, ali Boze moj, ne moze nista preko noci, bitno je da se bar nesto menja... Nema vise komunizma kada su gledali kako da sabiju stolove u kancelariji da stane jos jedan za jos jednog neradnika koji je tu preko veze, da bi ispijao kafe i tracario...

dr John Terry

@Milos Razmisljanje vam je posteno i plemenito, ali vi ocigledno ne vidite siru sliku. Naravno da ne moze sve preko noci, i naravno da je bolje ista nego nista. Ali ovo je najverovatnije jos gore nego nista. Ako imate platu od 20 000 dinara, bruto trosak tvog poslodavca je 171% od toga, a to je 34200. E sada, subvencija od 10 000 evra je 1 190 000 dinara, ili u prevodu ukupno 34.8 plata. To je skoro 3 godine rada. Dakle, 3 godine on tebe nista ne placa, zapravo te placa drzava od te subvencije. Nakon 3 godine tvog rada, taj poslodavac se nafatirao novca da ne moze da dise od njega, a tebe ce najverovatnije otpustiti. Nadjite mi koliko ljudi radi u takvim firmama vise od 3 godine a da su zadovoljni. Verujte mi, bice ponizavajuce mala cifra. Nakon toga, on tebe otpusti, a zaposli nekog drugog na istu foru. ONI POSLUJU BESPLATNO, a mi tonemo sve dublje. Nasa drzava ne stiti radnika, radnik nema nikakvih garancija da ce imati radno mesto dovoljno dugo da planira svoju buducnost. Dakle, nije problem 20 000, problem je sto se ljudim prezentuje sarena laza, a oni veruju da zemlja ima nesto od toga, a politicari se slikaju. Svi zajedno nas kradu i prave od nas jadnike. Dovedeni smo u podredjen polozaj "daj sta das!" a to je jako opasno! Postacemo Etiopija, a vi i dalje obozavajte gospodara Vucica.

Rilac delija u srcu

Traže li radnike? Poslao bih biografiju.

special image