• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte momka koji crta za "Marvel"

Donosimo vam priču o jednom talentovanom Sarajliji, strip crtaču koji odnedavno sarađuje sa slavnom kompanijom "Marvel“...

Enis Čišić sarajevski je grafički dizajner, ilustrator i strip crtač. Mnogima je poznat kao autor animiranog spota za pjesmu "AIM“ Basheskije i Edwarda Equalizera, a mnogi njegovi sugrađani će prepoznati njegovog SA:BOT-a, robota sastavljenog od sarajevskih zgrada...sada je poznat zbog "Marvela"...

Čišić je na festivalu stripa "Mafest" u Makarskoj svoje radove pokazao "lovcu na talente" nakon čega je dobio posao u "Marvelu".

U razgovoru za MONDO ovaj sarajevski autor navodi kako mu angažman za ovu američku kompaniju mnogo znači, i naglašava da je to rezultat napornog rada.

"Marvelova strip izdanja sam otkrio krajem osamdesetih. Odmah me je privukla dinamika kadriranja njihovih crtača. Džon Bušema je postao moj uzor. Mislim da sam u to vrieme naučio da razlikujem dobre od loših crtača. Interesantno je da sam u ratu naišao na strip magazin 'Spunk' u kojem je izlazila 'Marvelova' škola stripa. Tu su bili crteži Džona Bušeme koji je pokazivao kako nacrtati dinamične poze likova. Dugo sam precrtavao te njegove crteže. U to vreme sam ozbiljno maštao kako bi bilo sjajno da crtam za 'Marvel', ali sam znao da je to nemoguće... Zbog toga  ja trenutno ne mogu da vam opišem kako sam se osećao kada su mi rekli da sam dobio posao baš u Marvelu", rekao nam je Čišić.

Lik kojeg je crtao dolazi iz prošlosti i deo je serijala o "Osvetnicima" koji će izaći u oktobru. Ipak zbog ugovora sa "Marvelom" nije mogao da otkrije o kojem liku je reč. Ipak, dodaje da je njegov omiljeni lik Srebrni letač.

Poslednjih meseci njegovo ime se često pojavljuje u medijima - narvno, zbog angažmana za jednu od najvećih svetskih kompanija koje se bave stripom i stripa "Tajna Nikole Tesle".

Pre nekoliko dana u časopisu "Massachusetts Review“ objavljen je strip nastao prema jednoj od priča Karima Zaimovića ("Tajna Nikole Tesle"), a koju su novinar i prevodilac Aleksandar Brezar i Enis Čišić pretvorili u strip.

"Od samog početka sam shvatio koliko je bitan ovaj projekat i zbog Karima i njegovog dela kao i zbog mojih ličnih iskustava iz perioda kada su te njegove priče nastajale. Prihvatio sam projekat dosta ozbiljno i trudio se da budem temeljit. Nakon stotinjak crteža, skica i sati i sati razgovora i dopisivanja sa Aleksandrom počeli smo stvarati taj svet“, rekao Čišić za MONDO.

Autori su na stripu "Tajna Nikole Tesle" radili dve godine.

"Sve je to trajalo dve godine iz razloga što smo na projektu radili i pored svojih dnevnih obaveza na poslu, s druge strane verovatno zato što smo pristupili studiozno ovom delu. Za mene je ovaj strip jako bitan jer sam u priču uneo mnogo svojih nostalgičnih sećanja iz ratnog perioda“, dodaje autor.

Opširnije na mondo.ba.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE