• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se to "kuva" u Filharmoniji?

Izvor MONDO/Tanjug

Novi ciklus, nazvan "Iz šefove kuhinje", počinje u petak!

 Novi ciklus Beogradske filharmonije Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

U susret prvoj turneji u SAD-u, Beogradska filharmonija će u petak, 26. septembra, u Kolarcu premijerno izvesti deo repertoara kojim će se predstaviti u američkim dvoranama.

Pod upravom šefa-dirigenta Muhaja Tanga, na programu će biti dela Čajkovskog, Hačaturijana i Sibelijusa, najavljeno je iz Filharmonije.

Koncert koji je poslednja stanica Filharmonije pred Čikago, ujedno otvara novi ciklus "Iz šefove kuhinje" čiji je muzički domaćin upravo Tang.

Repertoar koji Beogradska filharmonija izvodi na američkoj sceni predstavlja muzički put od istoka ka zapadu. Za beogradsku publiku orkestar će izvesti kombinaciju dva pripremljena programa, odnosno "Slovenski marš", Čajkovskog, "Maskaradu" Hačaturijana, kao i Sibelijusovu Drugu simfoniju.

Druga simfonija Sibelijusa koju će se izvoditi na svim koncertima tokom turneje, predstavlja spoj slovenske i evropske tradicije i iako je delo finskog kompozitora, poseduje slovensku širinu.

Na koncertima u Čikagu i Njujorku, sa Filharmonijom će nastupiti čuveni bariton Željko Lučić, a specijalnu dozvolu za nastup sa našim orkestrom dobio je od Metropoliten opere u kojoj godinama nastupa.

Američka publika u Klivlendu i Vašingtonu, imaće priliku da se upozna sa "Ohridskom legendom" Stevana Hristića, jednim od najlepših dela srpske muzičke literature.
U svom punom sastavu koji broji 96 muzičara, Beogradska filharmonija će najpre nastupiti u Simfonijskom centru u Čikagu, 6. oktobra, dan kasnije, 7. oktobra, u Severans Holu u Klivlendu, zatim 8. oktobra u Muzičkom centru Stratmor u blizini Vašingtona, dok je veliko finale zakazano za 9. oktobar, u njujorškom Karnegi Holu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE