• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lidl kupio zemljište za logistiku u Staroj Pazovi

Izvor Beta

Nemačka trgovinska kompanija Lidl potpisala je danas sa Opštinom Stara Pazova ugovor o kupovini građevinskog zemljišta, gde će izgraditi glavni distributivni centar.

U saopštenju Opštine precizira se da je Lidl kupio oko 20 hektara u najatraktivnijoj industrijskoj zoni u blizini autoputa Beograd-Subotica, čime se nagoveštava skori početak izgradnje glavnog Lidl distributivnog centra.

Lanac u 25 zemalja

Trgovinski lanac Lidl je međunarodni diskontni lanac supermarketa sa sedištem u Nemačkoj, koji posluje u 25 zemalja, a ima više od 200.000 zaposlenih u više od 10.000 filijala.

 Budući objekat Lidla nakon izgradnje saobraćajne petlje na autoputu Beograd-Subotica, odnosno putu Nova Pazova-Stari Banovci, imaće mogućnost povezivanja i sa autoputem Beograd-Zagreb.

Ugovorom Opšine Stara Pazova sa Lidlom je predviđeno da parcela prelazi u svojinu te nemačke kompanije uz naknadu od oko 158 miliona dinara. Prethodio je postpupak javnog nadmetanja koji je otvoren 15. avgusta ove godine.

Istovremeno sa Ugovorom o kupovini opštinskog građevinskog zemljišta, dodatnim Ugovorom definisane su odrednice o finansiranju i izgradnji neophodne komunalne infrastrukture, koja će omogućiti kako saobraćajno, tako i komunalno povezivanje objekta budućeg distributivnog centra.

U saopštenju se ocenjuje da je kupovina zemljišta za potrebe logističkog centra najvažniji strateški korak u nizu planiranih aktivnosti ekspanzije Lidla na tržištu Srbije.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dobrodosao Lidl

To bio bio spas za narod,ali posto bi cene bile nize do 30%mafija i lobiji ce ga minirati ali kada Merkelova vikne..Vu..

Boban

Apsolutno se slazem, ali ce ih minirati nasi kako god stignu, ne birajuci sredstva, da se pocetak njihovog rada maksimalno odlozi ako ih na kraju i ne oteraju sa ovog trzista. Nasim monopolistima se politika Lidla ne dopada i bice veliki problem za njih tako da ce podmazivati nase politicare da traze rupe u procedurama da Lidl sto teze dobije dozvole za rad. Da dodam, daj boze da nisam u pravu ali poznajuci nase "velike uvoznike" to je realno za ocekivati.

Predrag 67

Ako ovi ne razbiju uvoznički lobi i monopol, neće niko!

special image