• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proverite da li ličite na Teslu

Izvor mondo.rs

Koliko ličite na Teslu, da li je ljubav između robota i čoveka moguća, kako da napravite svoj tornado su samo neki od ogleda koji ste mogli da ispratite na ovogodišnjoj Noći istraživača.

 Proverite da li ličite na Teslu Izvor: MONDO, Stefan Stojanović
Bez obzira na pljusak koji je počeo baš u trenutku kada je Noć istraživača počela, deca različitog uzrasta i njihovi roditelji, obilazili su punktove na kojima su izvođeni zanimljivi ogledi.
S obzirom da je ove godine manifestacija posvećena ljubavi i zaljubljivanju, ali prema nauci i istraživanju, najveća gužva ( u jednom trenutku) je bila na Trgu Repubilke, gde ste mogli da vidite i saznate nešto više o robotima koji na mnoge načine pomažu čoveku u različitim tipovima prozvodnje.
Izvor: MONDO, Stefan Stojanović
Ono što je nama bilo najzanimljivije je robot, koji je veliki zabavljač, talentovan i uvek lepo raspoložen! Čak ste mogli i da ga dodirnete i vidite i one najsitine delove robota, koji zaista podseća na malog čoveka!
U RK "Nama" u Knezu, istraživači iz Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju otkrili su nam da je zaljubljivanje na prvi dodir moguće!

"Svi ste čuli za 'leptiriće u stomaku', zar ne? Da li znate da je to čist fiziološki proces?" počela je kratko predavanje jedna od studentkinja sa Instituta za prumenu nuklearne energije i dodala da "ne očajavamo već da uživamo u njenom, objašnjenju ljubavi".
Na 5. Noći istraživača stručnjaci sa Matematičkog fakulteta su nam omogućili da uz pomoć supersoftevera saznamo da li ličimo na Nikolu Teslu, Pitagoru ili Mariju Kiri.
"Uradite selfi i softever će pronaći neke zajedničke tačke koje ima neko od naučnika", objasnili su nam.
Takođe, ono što nam je privuklo pažnju jeste predavanje o mirisu feromona žiška, ali i o nastajanju buđi.
Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Ove godine manifestacija se održava u devet gradova Srbije: u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Pančevu, Jagodini i Ćupriji i u pet ruralnih područja.
Noć je još uvek mlada, zato pohitajte na neki od punktova u svom gradu i zaljubite se u istraživanje i nauku! Ulaz je besplatan!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lord

haha, komentari vezani za nauku - nijedan! ali zato bijonse, karleusa, tracevi, po stotinu komentara...

Филип Вуле Пирот

@lord Сва трагедија српског друштва огледа се овде.

SERIJE