Ko god je ove sezone igrao protiv Atletika i ko god će igrati protiv Atletika, morao je i moraće da vodi računa na segment igre u kojem je šampion Španije verovatno najbolji na svetu - igri posle prekida!

Do subote uveče i utakmice protiv neporažene Sevilje, tim Dijega Simeonea postigao je čak šest od sedam golova posle centaršuteva iz kornera ili slobodnih udaraca. U subotu uveče, taj impresivni niz je nastavljen:

ATLETIKO - SEVILJA 4:0 (2:0)

Koke je u 19. minutu iskoristio loše ispucavanje Andalužana posle kornera (1:0), Saul je u 42. pogodio glavom (još jedna specijalnost "jorgandžija) posle šuta štopera Mirande, takođe nakon centaršuta iz slobodnog udarca(2:0). Raul Garsija je iskoristio u 83. minutu penal (3:0), a Raul Himenez u 89. postavio konačan rezultat (4:0), udarcem glavom na asistenciju Kokea, koji je, naravno, poslao loptu iz "slobodnjaka".

Koliko ideja ima povratnik na klupu Dijego Simeone - nije poznato, niti je ovo do sada viđeno, jer se ne pamti da jedan tim ima ovoliko rešenja pri izvođenju slobodnih udaraca i kornera. Fascinantno.

"Jorgandžije" su nanele Sevilji prvi ovosezonski poraz. Sledeće kolo takođe će dočekati pri vrhu tabele. Najbolji strelac šampiona Španije je štoper Miranda, sa tri gola.

U subotu su, dakle, pobede ostvarili svi favoriti - i Real i Barsa i Atletiko. Pročitajte rezultate i parove 6. kola Primere.