SRNA

Rezultati istrage prebijanja Vučića iduće nedelje

Autor:

Ministar policije saopštio da će istraga o prebijanju andreja Vučića, premijerovog brata, biti završena sledeće nedelje. Sindikati policije traže nepristrasnu istragu i da se ne prejudicira rezultat.

4
A- A A+

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da će istraga o slučaju u kojem je žandarmerija tokom gej parade u Beogradu pretukla Andreja Vučića, brata premijera Srbije, biti okončana najdalje naredne nedelje i da će tada biti iznesene sve činjenice o tom događaju.

Stefanović je naveo da je istraga o tom slučaju uveliko u toku i da će, kada se završi, pružiti javnosti sve činjenice.

 "Do tada očekujem da niko više neće iznositi bilo kakve tvrdnje, proverene ili neproverene, pošto to može samo da šteti istrazi. Policija će u ovom slučaju blisko sarađivati sa tužilaštvom", naveo je Stefanović u saopštenju.

Tokom gej parade u Beogradu pripadnici Žandarmerije pretukli su Andreja Vučića, brata premijera Srbije Aleksandra Vučića. Zajedno sa njim pretučena je i njegova pratnja, kao i brat gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Mediji spekulišu o razlozima zašto se to dogodilo, od toga da su žandarmi reagovali jer Vučićev brat nije htio da se legitimiše do toga da je on i pored pokazane legitimacije pretučen.

Objavljen je i snimak N1 televizije, koja je zabilježila dio tog incidenta, a spekuliše se da postoji i drugi snimak na kojem se vidi celi tok događaja.

SINDIKATI TRAŽE ISTRAGU BEZ PREJUDICIRANJA ODGOVORNOSTI

Tri policijska sindikata, Policijski sindikat Srbije, Nezavisni policijski sindikat Srbije, i Beogradski sindikat policije i policijskih starešina oglasila su se danas povodom incidenta koji je dogodio između pripadnika Žandarmerije i trojice građana, od kojih je jedan brat premijera Aleksandra Vučića.

I dok Policijski sindikat Srbije, koji, kako ističe, ne želi da prejuducira odgovornost, kao i Nezavisni policijski sindikat traže da se obavi istraga odnosno utvrde sve okolnosti koje su dovele do tog događaja, Beogradski sindikat u saopštenju ocenjuje da je "žalosno što se umesto priznanja, starešine MUP-a moraju baviti disciplinskim prijavama i suspenzijama".

"Ne može se odmah krivica prebacivati na Žandarmeriju, a da istraga još nije gotova. Informacije koje se pojavljuju u javnosti su delimične i nepotpune. Ukoliko je bilo prekoračenja ovlašćenja, to će utvrditi istraga i tu podržavamo nameru ministra Nebojše Stefanovića da se do kraja otkrije istina", navodi se u saopštenju Policijskog sindikata Srbije.

Nezavisni policijski sindikat Srbije u svom saopštenju upitao je ministra policije Nebojšu Stefanovića, koji je izjavio da će do okončanja ove istrage pripadnici niškog odreda Žandarmerije biti suspendovani, da li je ovo način na koji se on zahvalio na požrtvovanosti tom odredu koji je prekinuo štrajk kako bi obezbeđivao Paradu.

Povezano

Sve vesti