• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privatizacija: Od stotine ponuda dobra jedna, dve

Izvor Tanjug

Bojim se da postoji malo ozbiljnih ponuda za kupovinu firmi u restrukturiranju uprkos velikom broju pisama o zainteresovanosti", rekao je danas ministar privrede Željko Sertić.

"Prvog dana kad sam se pojavio u medijima i kada smo pričali o 1.732 prijave o zainteresovanosti za kupovinu firmu u restrukturisanju, mnogi su rekli to je fenomenalno jer imamo 500 preduzeća za prodaju što znači da će biti borbe. Ali, nije tako", rekao je je Sertić gostujući na Radio televiziji Vojvodine.

On je precizirao da za RTB Bor postoji 20 pisama o zainteresovanosti, za Simpo 10, za Lastu 10.

Upitan da li mu se tih 20 ponuda za RTB Bor dopada, on je odgovorio "naravno da se ne dopada svaka".

"Ima firmi koje bi na špekulativan način želele da dođu do nekog kapitala. Ako od ovih 20 pisama za RTB Bor izdvojimo jednog kvalitetnog partnera ili dva sa kojima možemo da pregovaramo, napravili smo uspeh", naveo je on.

Upitan kako tumači vest da će radnicima Pošte biti podeljeni bonusi (učešće u ostvrneom profitu kompanije) uprkos merama štednje, Sertić je rekao da će tu odluku rukovodstva ovog javnog preduzeća Vlada ozbiljno analizirati.

"Ozbiljno ćemo analizirati ne Poštu kao Poštu, već taj princip. Vlada će doneti zajednički zaključak za sva javna preduzeća da li postoji mogućnost dodele bonusa", izjavio je Sertić.

Govoreći o temama razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom posete Srbiji, Sertić je rekao da će ekonomija biti u prvom planu i da "će se svakako tražiti da jedan deo automobila bez carina ide ka ruskom tržištu".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Snežana

Šta je spornim privatizacijama?Kada će se to objaviti obećali ste to još pre dve godine a mi radnici ČEKAMO ALI DO KADA?A DA JOŠ NISTE DONELI ZAKON PO KOM BI NAM DEBELO ZAKINULI ONO ŠTO SMO KRVAVO ZARADILI.

ivan

Za vas bi bilo najbolje da samo ćutite .Vi sami sebi skačete u stomak i ja vam zato ništa neverujem.Vi i ekonomija...

special image