• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Detalj kao reč" na Novom Beogradu

Izvor mondo.rs

Izložba "Detalj kao reč" istoričarke umetnosti Biljane Jotić biće otvorena sutra 2. oktobra u 19 sati u Galeriji SKC na Novom Beogradu.

Biljana Jotić je za ovu temu izabrala umetnike Vojislava Radovanovića, Marijanu Oro, Galu Čaki i Andrijanu Danilović.

Ova četiri umetnika spaja upravo način izražavanja kroz detalj, a svaki umetnik ima specifičan odnos prema tom detalju i specifičan izraz u spajanju tih detalja i pričanja svojih likovnih priča.

Od detalja iz prirode, preko ćelijskih i pigmentnih do dekorativnih, ova četiri umetnika stvaraju specifičnu estetiku što ih ističe u savremenom stvaralaštvu umetnika mlađih generacija, koji su fokus ovog istraživanja.

"Koncept izložbe 'Detalj kao reč' nastao je iz potrebe razumevanja slikarskih detalja kao reči koje kada se množe i čitaju pričaju jednu priču.

Uporedila bih reč i potez u istom odnosu kao notu i potez. Ovim redosledom dolazimo do kompozicija usmerenih na korisnika, u ovom slučaju posmatrača i od njega traži (očekuje) intelektualno i emotivno razumevanje, što dalje vodi stvaranju ukusa kao estetske forme",  kaže Biljana Jotić.

"Kada se slikarska forma apstrahuje odnos prema posmatraču biva izmenjen, kao i stanje ličnosti kada izgubi osnovu. S tim u vezi, bez negativnog aspekta prema tim kretanjima u umetnosti, ističem 'detalj kao reč' kao pokretačku tačku forme koja izlazi iz posebne nadarenosti umetnika i svakodnevnom posmatraču priča o događajima i doživljajima koji su nam zajednički".

Izložba traje traje do 14. oktobra.

 Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE