• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo što se novi uređaji sve brže kvare

Izvor mondo.rs

Evropski potrošački centar istraživao je fenomen brzog kvarenja tehnike. Njihov zaključak ukazuje na ono što većina nas odavno sumnja - nije slučajno što nam bolje radi mašina stara 30 godina, nego nova.

Evropski potrošački centar istraživao je fenomen brzog kvarenja tehnike i zaključio da je rok trajanja tehničkih uređaja sve kraći zato što proizvođači namerno prave lošije proizvode koji su programirani da se brže kvare.

U izveštaju ovog centra navodi se da se mehanički proizvodi nameštaju da rade onoliko sati koliko traje garantni rok, a u elektronske uređaje često se softverski ubacuje greška ili se u proizvode namerno ugrađuju delovi lošijeg kvaliteta.

Uređaj koji se tada pokvari je zastareo, a novi model već je u radnjama. Kako tvrde iz Evropskog potrošačkog centra, na taj način proizvođači sami stvaraju potražnju za uređajima.

"To znači da je proizvod napravljen tako da, kada samo jedan njegov deo otkaže, ceo uređaj prestaje da funkcioniše", navodi se u izveštaju.

Međutim, ovaj potez proizvođača je mač sa dve oštrice. Naime, kupci koji su ubrzo po isteku garantnog roka ostali bez skupo plaćenih uređaja zbog tog neprijatnog iskustva odlučuju da kupe nove uređaje drugih proizvođača.

Tako zbog lošeg kvaliteta proizvoda pojedini prozivođači gube na popularnosti među potrošačima, a samim time gube i buduće kupce i više nisu konkurentni na tržištu

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milos

Sto se tice vesmasine i masine za sudje svima preporucujem Miele marku kosta dosta ali traje dugo i nema kvarova traju i preko 20 godina

goran

kao i vešprasak čokolada itd

Djordje

..cista istina..3 Tv-a sam promenio a imam pored tih sto su bili novi i kvarili se Sony Trinitron Wegu koja sljaka ko sat evo vec 15 godina a sto ima zvucnike!!Kao odlican muzicki uredjaj..Zato je i tezak preko 20kg ekran 72''..

special image