• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Izvinite zbog male rezolucije" - izložba

Izvor mondo.rs

Umetnica Aleksandra Prhal će 13. oktobra u KC Grad predstaviti novu izložbu pod nazivom "Pardon my low-res: remixed".

Nakon uspešne prošlogodišnje izložbe "Belgrade, pardon my low-res" kojom je publici otkrila i tehnološke mogućnosti gedžeta kojima je radila - i raskošan talenat za beleženje incidentnih momenata svakodnevice grada - Aleksandra Prhal novom izložbom nastavlja da istražuje preseke spajanja fotografije, likovne umetnosti i tehnologije.

Izložbu prodajnog karaktera "Pardon my low-res: remixed" publika će moći da vidi u Kulturnom centru Grad od 13. do 19. oktobra.

Veliki formati imaju za osnovu low-res (mala rezolucija) fotografije, koje su obogaćene dodatnim multiplikacijama njihovih detalja i naknadnim poigravanjem kolorima. Dodatnim dekomponovanjem i rekomponovanjem oblika, Aleksandra Prhal kreirala je ritmične, glasne, višeslojne kompozicije čije su vibracije u potpunom skladu sa lokacijama na kojima su izvorne fotografije nastajale.

Svi radovi iz serijala "Pardon my low-res: remixed" štampani su na platnima formata do 90x60 cm - što je dimenzija koja posmatraču omogućava da utone u njihove strukture i prepusti vibracijama.

O autorki...

Aleksandra Prhal je diplomirala zidno slikarstvo na FPUD 1998. godine. Nakon uspešne serije samostalnih i grupnih slikarskih izložbi posvetila se radu u advertajzingu kao dizajner i art direktor. Od 2001. do danas nagrađivana je na lokalnim i međunarodnim festivalima, a njeni radovi iz domena dizajna ambalaže, vizuelnih identiteta i oglasnih kampanja objavljivani su u više međunarodnih izdanja.

Prvu samostalnu izložbu fotografija "Belgrade, pardon my low-res" održala je u Kući kralja Petra I na Senjaku u Beogradu, u junu 2013. godine.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE