• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naša muzika u Novom svetu!

Izvor mondo.rs

Počela turneja Beogradske filharmonije po SAD-u

 Koncertom u Simfonijskom centru u Čikagu počela je prva američka turneja Beogradske filharmonije u istoriji dugoj 91 godinu.

Povezane vesti

Predstavljanje našeg orkestra na američkoj kulturnoj sceni otvara novu stranicu istorije Beogradske filharmonije.Turneja nosi istorijski značaj i predstavlja najsnažniju promociju Srbije i srpske kulture u svetu.

"Dvorana je prelepa, akustična, raskošna u bojama i svetlima. Uzbuđeni smo jer je ovo fantastična prilika za orkestar. Došlo je vreme da Beogradska filharmonija donese svoju muziku u Novi svet", rekao je Muhai Tang, šef-dirigent Beogradske filharmonije.

Beogradska filharmonija se u Čikagu predstavila uz Željka Lučića, proslavljenog srpskog baritona i zvezdu Metropoliten opere.

Izveli su odlomke iz Verdijevih opera Magbet i Rigoleto. Koncert je otvoren moćnim zvukom Slovenskog marša Čajkovskog, a u drugom delu Sibelijusova simfonija br.2, pokazala je tehničko umeće i širinu muzičkog izraza našeg orkestra.

Nakon koncerta u Čikagu, Filharmonija nastavlja turneju u Severans holu u Klivlendu, Muzičkom centru Stratmor u Vašingtonu i Karnegi holu u Njujorku.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE