Novi film Kevina Klajna o trgovini ljudima

Novi film Kevina Klajna o epidemiji trgovine ljudima, devojkama prinudjenim na prostituciju i deci prisiljenoj na ropski rad, premijerno je prikazan u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Film pod nazivom "Trade" (Trgovina) inspirisan je člankom objavljenim pre tri godine u magazinu "Njujork tajms" (New York Times) o trinaestogodišnjoj devojčici iz Meksika i jednoj Poljakinji koje su kidnapovali trgovci ljudima da bi ih prodali u SAD.

0
A- A A+
Novi film Kevina Klajna o epidemiji trgovine ljudima, devojkama prinudjenim na prostituciju i deci prisiljenoj na ropski rad, premijerno je prikazan u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Film pod nazivom "Trade" (Trgovina) inspirisan je člankom objavljenim pre tri godine u magazinu "Njujork tajms" (New York Times) o trinaestogodišnjoj devojčici iz Meksika i jednoj Poljakinji koje su kidnapovali trgovci ljudima da bi ih prodali u SAD.

Klajn igra policajca iz Teksasa koji sa bratom otete devojčice kreće u opasnu akciju spasavanja.

"To je priča o ljudima koja nastoji da stvari prikaže veoma realno, ali bez senzacionalizma", izjavio je Klajn uoči premijere priredjene u sredu. "Film je potresan i uznemirujući, što je i bila namera."

Pet odsto prihoda od prodaje ulaznica prvih nekoliko meseci prikazivanja namenjeno je Kancelariji za borbu protiv droge i zločina, baziranoj u Beču.

Prema proceni Centralne obavesstajne agencije (CIA), izmedju 45.000 i 50.000 žena i dece godišnje biva dovedeno u Sjedinjene Države, pod lažnim izgovorima, i tu biva primorano na prostituciju ili rad pod ropskim uslovima.

(Beta)

Povezano

Sve vesti