• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ršumu nagrada od dece

Izvor Beta

Nagrada dečje kritike "Dositejevo pero" za najbolje domaće knjige za najmlađe, danas su u Udruženju književnika Srbije uručene najuspešnijim piscima u 2013. godini, međju kojima su Ljubivoje Ršumović i Igor Kolarov.

Nagrade, po oceni "najoštrijeg i najiskrenijeg" žirijeg sastavljenogod 98 beogradskih osnovaca, pripale su Ršumu za "Vidovite priče",Igoru Kolarovu za "Klizave priče" i Jeleni Anđelković za "U carstvusveznalstva".

"Dositejevo pero" po izboru starijih osnovaca, uručeno je LidijiNikolić, autorki knjige "Mamin dnevnik", Nadi Kljajić za "PismaAndriji" i Zoranu Božoviću za knjigu "Pazi kako silaziš nizstepenice".

Kolarov je ocenio da je "Dositejevo pero" višestruko lepa stvar kojapopularizuje čitanje, a između ostalog, autorima daje mogućnost daopipaju plus čitalaca i vide da li su u sklopu dečjeg sveta.

"Deca su najosetljivija kategorija, ako čitaju od malena, izrašće uvelikog čitaoca,  pripremljenog za veliku književnost, koji će znatisa koje strane da kopa po beskrajnom književnom blagu", dodao jeKolarov ističući značaj nagrade "Dositejevo pero".

Prvu nagradu velikog dečjeg žirija, "Dositejevo pero", ustanovljenu1997. godine do sada su, između ostalih, dobili i Gradimir Stojkovićza "Hajduk na Dunavu", Uroš Petrović za "Zagonetne priče", JasminkaPetrović za "Od čitanja se raste" i Silvija Otašević za knjigu"Plurkini Musketari".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE