• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znaju Ameri šta valja - filharmonija na bis!

Izvor mondo.rs

Koncert u Muzičkom centru Stratmor, u Vašingtonu, treći je nastup Beogradske filharmonije na američkoj turneji koji je oduševio publiku!

 Publika je ustala prilikom intoniranja himni Amerike i Srbije na početku koncerta, a na nogama je dočekala poslednje taktove nastupa pozivajući Filharmoniju na bis.

Koncert Beogradske filharmonije povezao je ne samo srpsku i američku publiku, već je okupio i predstavnike američke diplomatije. Pored ambasadora Majkla Kirbija, koncertu je prisustvovala i Meri Vorlik, njegova prethodnica na mestu ambasadora SAD u Srbiji.

“Takva je radost što sam večeras slušala ovaj divni koncert Beogradske filharmonije. Prošlo je neko vreme od kada sam poslednji put imala tu priliku, a rado se sećam toliko lepih večeri koje sam provela na Kolarcu. Veliko je zadovoljstvo dočekati Beogradsku filharmoniju u Americi i odlično prilika da vaš orkestar podeli svoj talenat sa Amerikancima. Zahvalna sam što ste došli” rekla je Meri Vorlik.

Ambasador Majkl Kirbi prisustvovao je svim održanim koncertima Beogradske filharmonije tokom američke turneje.

“Vašington je jedinstven. Posle Čikaga i Klivlenda, koji imaju dužu muzičku tradiciju, u Stratmor centardolaze samo vrhunski orkestri. Odziv publike je bio odličan, kao i nastup. Svaki koncert je bio drugačiji, zbog različitog zvuka u dvoranama. U publici je bilo dosta Amerikanaca. Mislim da je sjajno što je Ohridska legenda bila na programu i što je predstavljeno delo srpskog kompozitora.”

Begradska filharmonija završava američku turneju 9. oktobra nastupom u njujorškom Karnegi holu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE