Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom potvrdio je da će utakmicu 1. kola D grupe Evrolige protiv Galatasaraja odigrati u beogradskoj Kombank areni.

Bilo je i ranije predviđeno da crveno-beli evroligaške utakmice igraju u toj dvorani, ali je postojala mogućnost da u startnom meču dočekaju tim iz Istanbula u Pioniru zbog posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

"Dueli crveno-belih u Evroligi prošle sezone na domaćem parketu izazivali su veliku pažnju čitave evropske javnosti. Slika fantastične atmosfere iz Kombank arene i Pionira obišla je svet, crveno-beli su pružali izvanredne partije u duelima sa evropskim velikanima i bili pravo osveženje u evroligaškom karavanu, a po svemu sudeći Zvezdini košarkaši i ove sezone biće u fokusu. U prilog tome svedoči podatak da je duel Crvene zvezde i Galatasaraja od strane Evrolige proglašen za utakmicu nedelje na startu najelitnijeg klupskog takmicenja", objavljeno je na klupskom sajtu.

MONDO saznaje da je centralna svečanost proslave godišnjice oslobođenja Beograda, prvobitno zakazana za 16. oktobar, pomerena za 20. oktobar i da će biti održana takođe u Areni, u prisustvu prvog čoveka Rusije.


Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se 16. oktobra od 20.45 sati.

Učesnici D grupe Evrolige još su Valensija, Olimpijakos, Neptunas i Laboral.