Japan

Uobičajen doručak u Tokiju, na primer, je fermentisana soja, odnosno jelo koje se zove nato. Ovo jelo nema baš prijatan miris, i pomalo podseća na konzerviranu hranu za mačke. Tradicionalan japanski doručak takođe podrazumeva i pirinač, slatki sake, ali i omlet od jaja i losos.

Turska

Mališani u Turskoj za doručak uglavnom jedu med ili kajmak, namazan na tost. Za doručak im se često služe i masline, a na jutarnjem meniju se mogu naći i pržena jaja sa kobasicom, maslac, kuvana jaja, pekmez, sirevi, mleko ili sok.

Francuska

Mali Francuzi uglavnom doručkuju voće, puter ili džem, žitarice sa mlekom. Na stolu je u jutarnjim časovima gotovo obavezan sveže ceđen sok. Takođe, deca u Francuskoj ponekad za doručak jedu kroasane, piše "Njujork tajms".

Island

Na Islandu klinci uglavnom doručkuju ovsenu kašu, koja se ovde naziva hafragrautur. Kaša se kuva u vodi ili mleko i često se služi sa smeđim šećerom, puterom, voćem ili kiselim melkom. Takođe, mališanima se često daje i riblje ulje, naročito u delu godine kada na Islandu nema baš mnogo sunca, kako bi uneli dovoljno vitamina D.

Holandija

U Holandiji, uobičajen doručak za mališane je čaša mleka, neslanog putera namazanog na hleba, sa slatkim posipom, koji se može naći u nekoliko različitih ukusa - čokolada, vanila ili voćni ukusi.

Brazil

Deci u Brazilu se za doručak najčešće prave sendviči sa šunkom i sirom, ili samo sa puterom. Dok se mališanima uz jutarnji obrok uglavnom daje čokoladno mleko, neki roditelji svojoj deci služe mleko pomešano sa kafom, jer smatraju da im ona pomaže da se bolje koncentrišu u školi i da njihov organizam smabdeva potrebnim antioksidantima i vitaminima.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.