• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvode platne razrede i u javna preduzeća?

Izvor Tanjug

Potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da uvođenje platnih razreda u državnu upravu nema smisla ukoliko se ne uvede i u javnim preduzećima.

"Ukoliko se ne završi reformisanje javnih preduzeća verujem da nije moguće ostvariti pravi uspeh u reforama koje svi želimo. Vlada Srbije je donela čitav paket reformskih zakona i mera koje moramo da sprovedemo i ukoliko u bilo kom delu izuzmemo javna preduzeća nećemo imati rezultat koji želimo", rekla je Mihajlović u Novom Pazaru odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je izrazila uverenje da je ovo tek početak priče o uvođenju platnih razreda u državnoj upravi i da će se u okviru toga povesti računa i o javnim preduzećima.

Kako je rekla, u javnim preduzećima nije problem u broju ljudi već da li oni rade kako treba i kolike su im plate.

"Uporedite sami plate jedne sekretarice u opštini i javnom preduzeću ili u ministarstvu i javnom preduzeću i videćete neverovatnu razliku, ali takođe i razliku u radu", naglasila je Mihajlović.

Potpredsednica vlade je napomenula da rad u ministarstvima i opštinama zahteva gotovo dvadesetčetvoročasovno angažovanje dok je ono u javnim preduzećima vrlo ograničeno.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je juče da se uvođenje platnih razreda ne odnosi se na javna preduzeća već na javnu upravu.

Udovički je gostujući na RTS pojasnila da će u sklopu reforme državne uprave platni razredi biti uvedeni za državne i lokalne službenike, prosvetu, zdravstvo i da obuhvata oko 500.000 zaposlenih.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hmmmm

Alaa je izabrala primer sekretarice. Evo, ja znam sekretaricu koja radi u javnom preduzecu i verujte mi stalno je zovu na mob. van radnog vremena. I sta ja sad da kazem osim: Jedinica ko vrata, sedi i pokri se usima!

Mm

A zasto nebi uveli platne razrede. Radim u jednoj firmi u unutrasnjosti i vac 10 godina je uveden platni razred.

special image