• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super slim cigarete JTI od sad pravi u Senti

Izvor Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u fabrici Japan Tobacco International (JTI) u Senti pustio u rad novu mašinu za proizvodnju super slim cigareta.

On je poručio da će država nastaviti žestoku borbu protiv ilegalne trgovine duvanom.

Vučić je nakon razgovora sa rukovodstvom fabrike, i obilaska pogona rekao da je Vlada Srbije krenula u žestoku borbu protiv ilegalne trgovine duvanom i krijumčarenja rezanog duvana i poručio da JTI u Vladi Srbije ima prijartelja i saveznika kada je reč o akciznoj politici.

Premijer je rekao naveo da se rezultati u borbi protiv ilegalne trgovine duvanom vide jer je u budžetu u poslednja dva meseca zaredom prihod od akciza ne pada u odnosu na prošlu godinu i najavio da će država nastaviti tu žestoku akciju.

Očekuje, kaže, da će se u budžet Srbije ove godine sliti 15 milijardi dinara od JTI, a iduće godine još toliko.

Zahvalio je japanskoj kompaniji na posvećenosti radu i brizi za radnike istakavši da je ta fabrika primer kako treba da izgleda odnos prema radnicima.

Puštanju mašine u pogon prisustvovali su ambasador Japana u Beogradu Masafumi Kuroki, gradonačelnik Sente Rudolf Cegledi, ministar za rad Aleksandar Vulin....

Kuroki je poručio da veruje da će uspešno poslovanje JTI ohrabriti i druge investitore iz Japana da započnu investicije u Srbuiji.

Cigarete Vinston, Glamour i LD super slim do sada su se uvozile u Srbiju, a zahvaljujući novoj investiciji te cigarete će se proizvoditi u Senti i za domaće tržište i za izvoz u Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu.

"Kao najveći proizvođač duvana u Srbiji, nastavljamo da ulažemo u proizvodnju i obradu duvana. Pored mašine za proizvodnju super slim cigareta, ove godine smo pustilu u rad i novu liniju za obradu duvanskih materijala i proširili skladišne kapacitete", rekao je direktor fabrike JTI u Senti Makoto Očiai.

Generalni direktor i potpredsednik kompanije JTI za zapadni Balkan Kris Vuds rekao je da JTI podržava mere Vlade Srbije koje preduzima u cilju suzbijanja nelegalne trgovine rezanim duvanom.

Vuds je rekao da je od kupovine Duvanske industrije Senta, JTI uložio 169 miliona dolara i da je danas šesti najveći poreski obveznik u Srbiji.

"Naš kontinuirani rast i ovogodišnja investicija šalju jasnu poruku postojećim i potencijalnim investitorima da je Srbija atraktivna destinacija za ulaganje i važno tržište u razvoju. U stabilnom i predvidivom poslovnom okruženju, mi smo odlučni u našoj nameri da se razvijamo još više i nastavimo da doprinosimo razvoju srpske privrede", rekao je Vuds.

JTI je u 2013. godini doprineo budžetu Srbije sa 13,6 milijardi dinara kroz akcize na duvanske proizvode i druge poreze, a očekuje se da će doprinos kompanije državnim prihodima u ovoj godini biti i viši.

Danas JTI zapošljava više od 300 ljudi u Senti i Beogradu i angažuje više od 380 proizvođača duvana i sezonskih radnika.

Kad je JTI, 2006. godine, počeo da posluje u Senti, fabrika je imala 77 zaposlenih.

Od tad je fabrika modernizovala pogone, pokrenula proizvodnju cigareta i izvezla cigarete i duvan u vrednosti od 118, 4 miliona dolara.

Izvoze se cigarete iz Srbije u Crnu Goru, BiH, Makedoniju, Hrvatsku i Albaniju, a duvan u EU.
JTI je član Japan tobačo grupe, jednog od vodećeg međunarodnog proizvođača duvanskih proizvoda u svetu i proizvodi svetski priznate brendove kao što su Camel, Winston i Mevius i posluje u više od 120 zemalja.

Prihod kompanije u prošloj godini iznosio je 12,3 milijarde dolara.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko pusi ce se ugusi!

Nema nekih sa vitaminom c?

special image