Aca Lukas: Deco, bežite od droge!

Pevač za MONDO o paklu droge, neobaveštenosti roditelja i putu do izlečenja.

14
A- A A+

Sa Acom Lukasom razgovarali smo na predstavljanju projekta "Ljubav u doba kokaina", predstave po istoimenoj knjizi za koju će on komponovati muziku, i sa Svetlanom Ražnatović otpevati glavni song.

Već smo čuli da nam pevač najavljuje rokenrol, ali drugi deo razgovora bio je mnogo ozbiljniji.

Aleksandar Vuksanović je otvoreno pričao o svojim iskustvima sa drogom, koju naziva "najvećim paklom", i najviše želi da ta poruka dopre do dece. Svojoj je već ispričao, da ne bi ponovili njegove greške, a sada se nada da će predstava i njegova popularnost doprineti da se o ovom problemu kod mladih više čuje.

"Mene slušaju i klinci, ja ne želim u životu da čujem da je neko dete počelo da se drogira zbog Lukasa. Ja želim da doprem do njih i da kažem - nemojte, ni slučajno. Sopstvenoj deci sam sve ispričao, neka nauče na mojim greškama, neka ne prave svoje." kaže on za MONDO.

Stiče se utisak da roditelji kod nas nemaju vremena, ili prilike da svoju decu edukuju na ovu temu?

"Apsolutno mislim da je tako. Nisu samo obaveze to što ih sprečava, već i neobaveštenost, ta zabluda - meni se to neće desiti, neće moje dete to raditi... Iz tog takozvanog pokrivanja ušima, ne može da izađe ništa dobro. Ovo je problem koji je prisutan svuda", rekao nam je Aca i počeo da pokazuje rukom.

"Na onom ćošku, i na onom, i u onom kafiću, tamo u školskom dvorištu, i na svakoj plaži... Dileri droge su ispred škola, a roditelji okreću glavu od problema".

Pevač ima uspešnu karijeru i dragocenu porodicu, a pitali smo ga šta je, po njegovom iskustvu, ono za šta neko ko prolazi kroz pakao može da se "uhvati" kako bi sebi pomogao?

"Kako bi bilo dobro kada bih ja mogao da utuvim ljudima u glavu - ne tražite put do izlečenja, nego nemojte sebe ni da dovedete u situaciju da vam lečenje treba! Nemojte, molim vas, ni da probate, najbolje bi bilo kada niko nikada više ne bi ni probao drogu," uporan je Lukas.

"Znate šta je izlečenje? To je 70 odsto sreće, 20 odsto volje, i 10 odsto vaših šansi da se oporavite. Mora da bude pravi trenutak, da se na vreme otkrije bolest, i da se poklope sve kockice u životu. Ja sam imao sreće, meni se sve poklopilo. Ali ponavljam - nemojte ni da dođete u priliku da vam treba izlečenje"

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti