Fonet

Startuje "Vice Srbija"

Autor:

U novembru startuje sa radom onlajn platforma Vice.com za Srbiju, koja će objavljivati jedinstveni sadržaj baziran na video snimcima, a koji će se obraćati mladoj populaciji u regionu.

1
A- A A+

Antena Grupa, jedan od lidera u medijskoj industriji jugoistočne Evrope i Vice Media, vodeća svetska kompanija u proizvodnji i distribuciji internet video sadržaja najavile su danas u saopštenju da će u novembru pokrenuti onlajn platformu Vice.com za Srbiju.

Srbija će biti 36. zemlja u kojoj se pokreće lokalna verzija ove platforme, ističe se u saopštenju i dodaje da će Vice.com biti lansiran u okviru strateškog partnerstva Antena Grupe i Vice Media.

To partnerstvo podrazumeva otvaranje Vice lokalnih biroa - redakcija, digitalnih kanala i pokretanje linearnog TV programa u zemljama regiona gde Antena Grupa posluje.

Vice Srbija će lokalnoj publici doneti najbolje priče, vesti i originalne sadržaje iz celog sveta u oblastima kulture, mode, tehnologije, umetnosti i sporta.

Istovremeno, lokalna redakcija kreiraće jedinstveni sadržaj na lokalnom jeziku, sledeći Vice koncept novinarstva koje je bazirano na video snimcima, a koji će se obraćati mladoj populaciji u regionu.

Kako se navodi u saopštenju, Vice trenutno ima mrežu od 10 digitalnih kanala koji prikazuju nagrađivani video program, vesti i daju globalni presek najzanimljivijih priča i dešavanja iz muzike, kulture, tehnologije, sporta i mode.

S obzirom na to da lokalne verzije Vice platforme postoje u 36 zemalja, taj sadržaj se prenosi posredstvom televizija i portala širom sveta, dosežući više od 150 miliona ljudi mesečno na svim platformama.

Vlasnik i generalni direktor Antena grupe Teodor Kirijaku prokomentarisao je partnerstvo sa kompanijom Vice: "Posle uspešnog pokretanja Vice u Grčkoj, veoma smo uzbuđeni što ovu moćnu medijsku patformu dovodimo u Srbiju i druge zemlje regiona gde Antena posluje".

"Vice je lider u proizvodnji i distribuciji savremenog multimedijalnog sadržaja i ovo partnerstvo je sjajan primer naše posvećenosti da ulažemo više na ovom tržištu i da publici predstavljamo najinovativnije proizvode i servise", zaključio je Kirijaku.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti