• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li ko je ovo?

Izvor mondo.rs

Pogledajte neverovatno otkriće, i prvi put vidite lice koje ste do sada viđali samo sa maskom!

Britanski naučnici prvi put su objavili foto-robota kralja Tutankamona, koji je preminuo 1324. godine pre nove ere u 20. godini.

Dečak-kralj vekovima zbunjuje istoričare, koji nikako nisu mogli da utvrde ni od čega je sve bolovao, niti zašto, niti šta mu je na kraju presudilo.

Virtualna autopsija, koja je obuhvatila detaljno istraživanje više od 2.000 kompjuterski skeniranih fotografija, pokazuje da je Tutankamon imao deformitet stopala, kukove nalik ženskim, i izbačene zube.

Iako je do sada predstavljan kao mladić koji je uživao u trkama dvokolica, novo istraživanje bez sumnje pokazuje da je rođen sa deformisanim levim stopalom, da je hodao uz pomoć dva štapa i da je učesvovanje u bilo kakvim trkama za njega moglo da bude samo san.

Do sada smo lice Tutankamona viđali isključivo pod zlatnom maskom za sahrane, a sada su skenovi pokazali da je imao krupne oči i isturene zube.

Obavljena je i analiza DNK uzoraka njegove porodice, koja pokazuje da su roditelji dečaka kralja bili brat i sestra, što je moglo da izazove njegove deformitete.

U grobnici mladog kralja pronađeno je i neverovatnih 130 štapova za hodanje, i svi su imali tragove čestog korišćenja, otkriva "BBC" koji će sva ova otkrića obelodaniti u dokumentarcu koji će biti emitovan sledeće nedelje.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

trt

Znaci egipatski faraon je bio belac i nakaza?

neko ko (ne) zna

@trt ...i imao je ženske sise?

oci pune tuge

... ja mislio Dr.Iggy...

SERIJE