Beta

Za RTS i RTV 900 miliona dinara više iz kase

Autor:

RTS i Radio televizija Vojvodine (RTV) će, prema predlogu rebalansa budžeta za 2014, godinu, dobiti 900 miliona dinara više iz državne kase nego što je bilo predviđeno, izjavila je savetnica u Ministarstvu finansija Ela Ki Simić.

1
A- A A+

Ona je posle sednice Odbora Skupštine Srbije za kulturu i infrmisanje agenciji Beta kazala da su dodatna sredstava u budžetu za RTS i RTV opredeljena zbog ukidanja televizijske pretplate.

Originalnim budžetom za 2014. godinu subvencije za javne servise su bile predviđene u iznosu od 7,5 milijardi, a rebalansom su povećane na 8,4 milijarde dinara.

Simićeva je naglasila da u rebalansu budžeta nisu predviđena dodatna sredstva za javna preduzeća iz oblasti javnog informisanja, među kojima je i Tanjug.


Prema njenim rečima, izmene budžeta za kulturu i informisanje su predviđene i u delu za plate zaposlenih, ali nije precizirala koliko, kao i kod kapitalnih investicija jer se predviđa otvaranje Muzeja savremene umetnosti.

Članovi Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije prihvatili su danas u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2014. koje se odnose na kulturu i informisanje.

U predlogu rebalansa, koji će Skupština Srbija početi da razmatra sutra, subvencije za kulturu su povećane za 1,1 milijardu, na 8,8 milijardi dinara.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti