• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSZ: U Srbiji 45.000 manje nezaposlenih

Izvor Beta

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović izjavio je danas da u Srbiji ima 45.000 zaposlenih više nego u februaru, i da se broj nezaposlenih smanjuje u poslednjih sedam meseci.

"To daje nadu da su neke mere koje je vlada preduzela, sistemski zakoni koji su doneti, povećane aktivnosti na fiskalnoj konsolidaciji i disciplini, dale određene rezultate i da se u velikoj meri siva ekonomija smanjila", rekao je Martinović novinarima u Beogradu.

On je izrazio očekivanje da će anketa o radnoj snazi, koja će biti izrađena do kraja meseca, pokazati isti takav trend rasta zaposlenosti.


Direktor NSZ je dodao da je zbog sezonskih poslova u julu, avgustu i septembru zabeleženo veće zapošljavanje nego u prvih šest meseci ove godine.

Martinović je izrazio uverenje da je velika većina novozaposlenih u realnom sektoru, imajući u vidu da je u javnom sektoru gotovo nemoguće  zapošljavanje.

Prema njegovim rečima, veliki značaj na povećanje zapošljavanja imale su i inspekcijske mere koje su jedan broj lica "iz sive zone preselile u legalni svet rada".

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

damir

pa nije baš vam tačna informacija da smo svi članovi sns posto znam da smo svi primljeni na 3meseca govorim o jednoj "SVETSKOJ AGENCIJI ZA OBEZBEDJENJE" gde se radi 200h za minimalac a pre toga smo radili za 90din na sat sad smo u legalnim vodama al nemamo zdravstvene knjižice al ko te pita uzmi il ostavi

ћаћа

Знам да су се већина такозваних напредњака запослили, али нисам знао да их има у толиком броју. краткотрајна власт, краткотрајан посао

Goran

45.000 srećnika je pobeglo iz zemlje.

special image