• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rođendan Er Srbije: Na krilima stranog menadžmenta

Izvor MONDO/Agencije

Novi nacionalni avioprevoznik Srbije, kojim upravlja Etihad ervejz, državni prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na dobrom putu da prvi profit ostvari već do kraja godine.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije koja večeras svečano proslavlja prvu godišnjicu postojanja, kaže da su rezultati poslovanja srpsko-emiratske kompanije u trećem kvartalu impresivni.

Kapital manjinski, znanje većinsko

Prvi avion Er Srbije je poleteo 26.oktobra 2013.za Abu Dabi čime je označen zvaničan početak rada nove avio kompanije. Er Srbija je zajednička kompanija u kojoj Vlada Srbije ima 51 odsto kapitala a Etihad, aviokompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, 49 odsto, s tim da manjinski partner upravlja firmom.

Kondić je na svečanosti u Skupštini grada Beograda, kojoj su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, rekao da je ovaj dan veoma poseban za Etihad ervejz jer se obeležava i 87 godina od nastanka ove avio kompanije, i da da građani Srbije, ali i regiona, zatim gosti, akcionari, poslovni prijatelji mogu da budu ponosni na Er Srbiju.

"Danas znamo da smo na pravom putu i da činimo pravu stvar", rekao je on.

Premijer Aleksandar Vučić čestitao je svim zaposlenim u svoje i ime Vlade Srbije na velikoj stavri koju su za zemlju napravili

."Predstvljate Srbiju na najbolji način i za samo godinu dana od nečega što je bilo pred bankrotom napravili ste firmu za ponos", rekao je Vučić.

Kako je naveo, ne jedanput državnici i veliku gosti koji su dolazili u našu zemlju i doleteli upravo Er Srbijom pohvalili su, kako su rekli, neverovatan napredak te kompanije.

On je rekao i da se napredak Er Srbije vidi i u tome što je beogradski aerodrom danas skuplji dva do tri puta nego što je bio pre samo godinu dana i da se svetske kompanije otimaju da dobiju koncesiju za njega.

Alajbegova slama

Kompanija je "nasledila" Jat ervejz, čiji je manadžment postavljala država Srbia je u 2013. godini imao gubitak od 73 miliona evra.

Direktor Kondić je kazao da je protekla godina bila dinamična i da su tačno pre godinu dana obećali građanima da će biti ponosni na novog avio prevoznika.

Prema njegovim rečima, Er Srbija sada leti na 39 destinacija u 29 zemalja, a ima i dodatnih 20 destinacija na Bliskom Istoku, Aziji i Australiji koji se realizuju sa partnerima.

Kondić je kazao da je sa poslednjom isporukom aviona "erbas A319" u septembru ove godine završena prva faza obnove flote preuzete od propalog državnog preduzeća Jat ervejz, i da će nabavka novih aviona biti nastavljena 2018.godine kada će početi isporuka aviona nove generacije "erbas A320 neo".

Kondić je kazao da je uloženo i u zaposlene koji su prošli obuku, kao i da menadžment sada ima jasnu viziju i dobre rezultate.

On je poručio da će biti nastavljeno istim tempom.

Etihad ervejz je počeo sa radom 2003. godine, a u 2013. je prevezao 11,5 miliona putnika. Iz svog sedišta u Abu Dabiju, Etihad ervejz leti na 120 postojećih destinacija na Bliskom Istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Južnoj i Severnoj Americi.

Ova avio-kompanija ima flotu od 102 erbas i boing aviona, a očekuje se i isporuka preko 210 letelica, uključujući 71 Boing 787, 25 aviona Boing 777-X, 62 Erbasa A350s i 10 Erbasova A380.

Etihad ervejz ima učešće u kapitalu u kompanijama Er Berlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er Lingus, Er Srbija i Džet Ervejz i u procesu je formalizacije svoje investicije u vlasnički udeo u Alitaliji i aviokompaniji baziranoj u Švajcarskoj, Etihad Regional.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ŠUMADINACj

Jeli to beogradska firma?

RIDDICK

MONDO: Postao sam zavisnik od Monda super je ne znam šta bi kad nemam šta da radim? A ovako odmah uzmem telefon i eto me na Mondu. Hvala vam što postojite!

GRAĐANIN BGD

TACNO TAKO, MI SVAKE GODINE IMAMO REPRIZU SERIJE. SRAMOTA ZA DRZAVU SRBIJU, POJEDINCI RADE STA HOCE I KAKO HOCE A GRAĐANI SRBIJE ISPASTAJU! TAKO NAM TREBA KAD CUTIMO!

special image