• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi zainteresovani za deponiju i Makiš

Izvor Beta

Gradska uprava Beograda saopštila da su dve francuske kompanije zainteresovane za učešće na tenderu za javno-privatno partnerstvo za deponiju u Vinči i za rekonstrukciju fabrike vode Makiš 1.

U saopšenju se navodi da se gradski menadžer Goran Vesić sastao sa predstavnicima francuske kompanije Siez envajrment (Suez Environnement) i njene filijale Degremon (Degremont), koji borave u dvodnevnoj poseti Beogradu i koji su zaiteresovani za saradnju na ta dva projekta.

O tome su razgivarali direktori Beogradskog vodovoda i kanalizacije Svetozar Veselinović i Gradske čistoće Miroslav Bogdanović, kao i gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan i direktor Direkcije za upravljanje otpadom Filip Abramović.

Po rečima Gorana Vesića, poseta delegacije dve velike francuske kompanije, koje imaju dugu tradiciju u poslovima tretmana i prerade vode za piće i otpadnih voda, kao i u tretmanu otpada, rezultat je nedavne posete premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića Parizu, kada se sastao sa najvećim francuskim privrednicima i pozvao ih da ulažu u Srbiju.

"Do sada je više od trideset kompanija izrazilo želju da razgovaraju u vezi sa deponijom u Vinči, što nas uvereva da će se to javno-privatno partnerstvo uspešno realizovati", rekao je Vesić i dodao da su gosti iz Francuske upoznati sa svim detaljima budućeg tendera, kao i sa tim da je potpisan ugovor sa Međunarodnom finansijskom korporacijom IFC, koji će se sutra naći pred odbornicima Skupštine grada.

On je kazao da bi tender za partnerstvo u deponiji Vinča trebalo da bude raspisan sredinom sledeće godine, kako bi mogla da počne realizacija, prema njegovim rečima, jednog od najvećih projekata u Beogradu, čija je vrednost između 250 i 300 miliona evra.

"Projekat će omogućiti da se reši ne samo gorući ekološki problem deponije već i da se otvori nekoliko stotina novih radnih mesta", rekao je gradski menadžer.

Vesić je podsetio da da je kompanija Degremon od 1985. do 1987. godine bila nosilac tehnologije za vreme izgradnje fabrike vode Makiš.

"Završetkom fabrike vode Makiš 2, koja je trenutno u probnom radu, stvorili smo sve uslove da tokom sledeće godine počne rekonstrukcija fabrike Makiš 1.", kazao je Vesić i dodao da je zbog toga za taj posao zainteresovana francuska firma.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

aha

eto glavonje sto nas pljacka busplusom

special image