• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čita srpska omladina?

Izvor mondo.rs

Sajam knjiga u Beogradu je u toku, a MONDO je obišao štandove tokom takozvanog "Školskog dana", kako bi saznali šta osnovci i srednjoškolci vole da čitaju i čije knjige rado kupuju.

 Deca na Sajmu knjiga Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Najveća gužva na beogradskom Sajmu knjiga svakako je tokom dana kada štandove sa knjigama obilaze učenici osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Gužva nije izostala ni ove godine, a halama su se, pored "normalnog" žamora, mogli čuti povici učitelja i nastavnika koji pokušavaju da okupe svoje đake.

"Imate tri minuta da se okupite oko mene, pa idemo da pogledamo šta se dešava na Laguninom štandu. Četvrto četiri da požuri", urlala je jedna učiteljica iz petnih žila, plašeći se da joj se neki klinac ne izgubi u gužvi.

S obzirom na novčanu situaciju mnogih roditelja, retko koje dete smo uspeli da vidimo da "vuče" sa sobom nekoliko kesa u kojima su knjige.

Na jednom manjem štandu, na kome se prodaju uglavnom polovne knjige, zatekli smo dečaka-trećaka, kako lista "Ilijadu".

"Znam da je to knjiga za starije, za ove što idu u srednju školu. Video sam da je moja sestra čita, pa sam hteo da vidim o čemu se radi", kaže ovaj osnovac. Ipak, čim je spazio knjižicu sa naslovom "Škola fudbala", "Ilijada" je ostavljena za neko drugo vreme.

Gimnazijalke iz unutrašnjosti gurale se se oko štanda gde mogu da se kupe knjižice sa odabranim ljubavnim stihovima raznih pesnika.

"Kupiću jednu, i onako je 50 dinara, a neke od ovih stihova ću da prepišem u spomenar", rekla nam je jedna od njih, dok smo u rukama njenih drugarica zapazili dela Sidnija Šeldona- "Ispričaj mi svoje snove" i "Sjaj zvezda".

Da su mladi veliki obožavaoci lika i dela repera Marčela svedoči i ova fotografija koju smo zabeležili neposredno pre zakazanog potpisivanja Šelićevog "knjigoalbuma" pod nazivom "Napet šou".

Svakako se može reći da je ovaj "Školski dan" na Sajmu knjiga bio posećen, ali malo ko je odande otišao sa više od dva "drugara" za svoju biblioteku, jer cene knjiga nisu baš za svačiji džep.

Ispred neizbežnih "pljeskoteka" i nije bilo neke gužve, ali roštilj majstori tvrde da "je još rano" i da će "deca da navale pre nego što pođu organizovanim prevozima kućama".

Saznajte sutra koje knjige voli da čita srpski atletičar Emir Bekrić!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dispečar

Potrošili oko 9000din. Od toga za 4-godišnju ćerku kupili knjige i pametne igračke za 5000din.

Sumadinac

Kosingas.

:/

Kao što rekoste, knjige su preskupe...nažalost.

SERIJE