• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspisan javni poziv za privatizaciju Železare

Izvor MONDO/Tanjug

Agencija za privatizaciju raspisala je danas javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Železare Smederevo doo Smedervo.

Odluku o raspisivanju javnog poziva donela je u četvrtak Vlada Srbije.

Agencija je pozvala sve zainteresovane investitore da dostave pismo o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije smederevske Železare.

Pisma o zainteresovani treba da sadrže osnovne podatke o zainteresovanom investitoru, iskazivanje interesa za učestvovanje u postupku privatizacije I predlog indikativne cene, investicionog programa okvirnog plana poslovanja I broja zaposlenih iz subjekta privatizacije i van njega koje je investitor spreman da zaposli na neodređeno vreme.

Smederevu vlasništvo nad zemljištem Železare

Grad Smederevo od danas ima pravo javne svojine nad neizgrađenim građevinskim zemljištem "Železare Smederevo", jer je potpisan Sporazum o prenosu bez naknade zemljišta te fabrike u javnu svojinu Grada Smedereva, saopštilo je Ministarstvo privrede. Sporazum su potpisali ministar privrede Željko Sertić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i direktor "Železare Smederevo" Ivan Milošević. Kako je navedeno u saopštenju, to zemljište ima ukupnu površinu 37 hektara, koje će, u skladu sa Planom detaljne regulacije, biti deo industrijske zone i industrijskog parka u Smederevu.

Rok za podnošenje pisama o zainteresovanosti je 30 dana, a pisma se mogu dostavljati poštom, elektronskom poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Agencije.

Tekst Javnog poziva sa osnovnim podacima o subjektu privatizacije dostupan je na sajtu Agencije.

Agencija, kako se navodi, zadržava pravo na izmenu i dopunu svih elemenata javnog poziva i ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualne troškove ili stete koje bi take izmene prouzrokovale zaintereseovanim investitorima ili trećim licima.

Američka kompanija "Esmark" potvrdila je zvanično da će učestvovati na tender za kupovinu Železare.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak u Jameni da očekuje da Železara Smederevo u punom kapacitetu počne sa radom u maju ili junu naredne godine, a da sve procedure budu zavrsene do 1. februara.

Inače, "Esmark" je kompanija koja ima duboku tradiciju u proizvodnji čelika, jednoj od vodećih prerađivača i distributera ravno-valjanog čelika i trećem proizvođaču čeličnih ploča u SAD.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kg

Koji put ??

M.

A do tad primaju plate do 70 000 dinara,mislim na ove iz Sapca! Traka ne radi,nema posla,a plata ide,to nema nigde. Daleko od toga da sam zavidan ali to nema nigde i sta ih briga,njima se i ne isplati da ih kupuje neko jer su da 'drzavna firma'!

special image