• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Građani da ne brinu, biće gasa

Izvor MONDO/Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti problema sa snabdevanjem gasom i da građani Srbije ne treba da brinu.

"Sve vezano za isplatu naših dugova umećemo da rešimo sa ruskim partnerima i da nađemo rešenje u korist građana Srbije", rekao je premijer, odgovarajući na pitanje novinara o gasnoj krizi sa Rusijom.

"Neće biti problema, građani Srbije ne moraju da brinu", istakao je Vučić u Pragu, gde danas boravi u zvaničnoj poseti.

Dnevni list "Danas" objavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin odlučio da nakon posete Beogradu smanji Srbiji isporuku gasa za 28 odsto.

Prema pisanju tog lista, Putin je tu odluku doneo nezadovoljan ishodom posete Beogradu, jer je premijer Srbije Aleksandar Vučić odbio da potpiše protokol kojim se reguliše vraćanje duga za ruski gas do marta sledeće godine, u iznosu od oko 200 miliona dolara.

Da će Srbiji biti smanjenje ispruke gasa i da dugovi postoje potvrdila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je za regionalnu televiziju N1, komentarišući pisanje lista Danas rekla da ne može da potvrdi da li je u pitanju taj procenat, ali da se isporuke gasa smanjuju za celu Evropu pa tako i za Srbiju.

Po njenim rečima, ukupan dug Srbije za isporučeni gas iz Rusije iznosi 200 miliona dolara.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

goran

sve će to narod platiti

Ekolog

Zbog nesposobnosti pregovarackog tima kao i tadasnje vlade koja ih je imenovala, sada neko drugi mora da pronalazi resenja za razne dugove koji su ostali za njima. Ali ne sumnjam da ce premijer pronaci izlaz iz ove situacije.

Petar

kupis platis , moze odlozeno ali dzaba nema , reko bi posteno , problem je sto mi dugujemo svakom a oni traze svoje . Ako neplatimo nece nas bombardovati .

special image