O "džungli na asfaltu" izveštač MONDA je pisao već po dolasku u Istanbul, a saobraćajna gužva je nekoliko sati kasnije ponovo bila problem za ekspediciju Partizana koja je doputovala u Tursku na meč 4. kola Lige Evrope protiv Bešiktaša.

Crno-beli su zbog zastoja na ulicama Istanbula sa oko dvadeset minuta zakašnjenja stigli na nacionalni stadion "Kemal Ataturk", gde ih je čekala konferencija za medije, a potom i trening.

Zbog kašnjenja, trener Marko Nikolić i golman Milan Lukač skratili su svoje obraćanje novinarima da bi stigli maksimalno da iskoriste vreme predviđeno za trening.

"
Mi smo igrali jako slabo u Beogradu, dok je Bešiktaš bio raspoložen. Sada očekujem i našu reakciju. Bešiktaš je favorit, ali nismo došli bez sportske nade. Naravno da Partizan može da odigra jako dobru utakmicu i ako se tome doda doza sreće, možemo da se nadamo dobrom rezultatu u Istanbulu", rekao je Nikolić.

Strateg crno-belih ne veruje da će poraz Bešiktaša od Fenerbahčea minulog vikenda u prvenstvu Turske negativno uticati na izdanje domaćina.


"Ne bi trebalo zaboraviti da najbolji igrač Tore nije nastupao u tom meču zbog crevnog kartona. To može da bude samo otežavajuća, a nikako olakšavajuća okolnost po nas", smatra Nikolić.

Lukač je ocenio da, ako ponovi igru kao protiv Vojvodine, Partizan može da se nada dobrom rezultatu u Istanbulu.


"Nismo došli u Istanbul sa belom zastavicom. Izgubili smo u Beogradu 4:0, ali se nadam da ćemo da popravimo utisak i nadam se pozitivnom rezultatu. Ako pristup utakmici bude kao protiv Vojvodine, maksimalno koncentrisano i agresivno od prvog minuta, mislim da možemo da se nadamo pozitivnom ishodu", rekao je čuvar mreže.

Duel beogradskih i istanbulskih crno-belih igraće se u četvrtak od 19 časova.