• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroji koje ne smemo da zaboravimo

Izvor mondo.rs

Multimedijalna izložba inspirisana herojima i heroinama kroz vreme predstavljena je u Beton hali u Beogradu.

Rediteljka Sanja Beštić o kojoj je MONDO pisao kada je njena predstava o Nikoli Tesli oduševila Njujork, predstavila je novi Art Fusion Project, odnosno ujednila razne umetnike oko jedne teme.

"Heroji kroz vreme", "24 sata sa Herojima", "Heroine - Boginje novog doba", "Heroji današnjice", "Heroji u svakom od nas kao i Heroine kroz istoriju - žene koje su ostavile trag" su teme koje su fotografi, muzičari, vajari, modni dizajneri, kostimografi i slikari obradili, svako u domenu.

"Izložba je posvećena herojima i heroinama. Nisam veliki feminista, ali mi je jako važno da podestimo javnost na žene koje su obeležile istoriju, kao i na žene vatrogasaca, koji su nas, složićete se, tokom poplava koje su pogodile Srbiju, jako zadužili. Smatram da svakodnevno treba podsećati javnost na heroje koje spasavaju živote svakog dana", kaže Sanja Beštić o konceptu izložbe, koju su spremali skoro godinu dana.

Beštićeva je podsetila da ove godine Srbija obeležava 150 godina od osnivanja prve vatrogasne čete, odnosno 180 godina zaštite od požara.

"Izložbu smo posvetili svim onim hrabrim ljudima koji svakodnevno spašavaju živote drugih, rizikujući svoj sopstveni", kaže Beštićeva.

Ona je navela da su Nenad Milovanović i Irena Dimitrijević-Rabjanović predstavili svoje "Heroje" skuplturama, scenski kostimograf Milena Čvorović svoj umetnički pečat kroz Eko - Elemental modnu instalaciju, dok su fotografije vatrogaca i vojnika radili fotografi Nemanja Novaković, Jasna Prolić, Vukašin Ljuština i Nađa Berberović.

"Veljko Kuzmančević i njegov orkestar je muzikom predstavio filmske momente herojstva, što je učinila i Aleksandra Kovač sa svojim horom", kaže Sanja i dodaje da je Veljkova supruga, modna dizajnerka Verica Rakočević svojom modnom instalacijom predstavila Heroine kroz istoriju - žene koje su ostavile trag.

Beštićeva je otkrila za MONDO da bi ona i umetnici koji su radili na ovom projektu voleli da izložba nastavi da živi u Beogradu, ali da zbog finansija za sada, tako nešto nije moguće.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE